Bu hafta da memleketimden manzaralara devam edelim. Memleketimden manzaralar başlığıyla ilk köşe yazımı kaleme aldığımda böyle bir yazı dizisi olmasını planlamamıştım.

  Bu hafta da memleketimden manzaralara devam edelim. Memleketimden manzaralar başlığıyla ilk köşe yazımı kaleme aldığımda böyle bir yazı dizisi olmasını planlamamıştım. İlk yazıyı kaleme aldıktan sonra şehirde yazılacak gündeme getirilecek çok fazla gözlemimin olduğunu fark ettim. Memleketimden manzaralara başlayalım.

  Bir yılı aşkın bir süre önce şu anki adliye binasının yanına ek bir hizmet binası inşa edilmesi için ihale açıldı. İhaleyi alan firma temeli kazdıktan sonra inşaat alanını terk etti. Tabii olarak kazılan devasa alana yağmur ve kar suyu doldu. Şanlıurfa halkı adliye binası beklerken yapay bir gölete sahip oldu. Şehirdeki muhalif siyasiler sık sık bu alanla ilgili sosyal medya paylaşımlarında ironi yapıyorlar.

  Bir miktar para bağışlayan ve 25 yaşını doldurmuş kişilere silah ruhsatı verileceği iddiası ortaya atıldı. 25.000 kişi bu şekilde başvuruda bulunmuş. Bu iddia yerel ve ulusal basında yer aldı. Neyse ki bu yazı yayınlanmadan önce Şanlıurfa Valisi katıldığı canlı yayında bu iddiayı yalanladı.  

  21.yüzyılın Türkiye’ sinde şehrimizdeki birçok yerde günün belli saatlerinde elektrik kesintileri yaşanıyor. Bazı yerlerde 8 saate kadar elektriklerin kesik olduğu söyleniyor. Yaz mevsimini oldukça sıcak geçiriyoruz. Üstüne birde elektrik kesintileri hayatımızı olumsuz etkiliyor. Ayrıca elektrik kesintileri ekinleri de olumsuz etkilemekte.

  Bilindiği üzere kadim şehrimiz yüksek hızlı tren projesinin ilk etabının dışında tutuldu. Özellikle yerel basın ve halk bu konu da sosyal medya üzerinden tepkisini göstermişti. Henüz yüksek hızlı tren ile ilgili gördüğümüz üvey evlat muamelesini üzerimizden atamamışken, organize sanayi bölgesine yapılması planlanan tekstil fabrikasının Yozgat’ a yapılmasına karar verildiği iddia ediliyor. 

  Haliliye Belediyesi tarafından Göbeklitepe Gastronomi Merkezi ve Restoranı faaliyete konuldu. Rezervasyonla üç öğün yemek yenilebiliyor. Ben daha gidemedim ama ilk fırsatta gideceğim. Bu günlerde oldukça ilgi görüyor, sosyal medya paylaşımlarında sıklıkla karşılaşıyorum ve Şanlıurfa halkı oldukça memnun görünüyor.

  Ve

  Kaderine terk edilmiş servet değerindeki yapılar.