Şanlıurfa genelinde dün ikindi saatlerinden itibaren etkili olan yoğun kar yağışı, birçok bölgede olumsuzluklara yol açtı. Kar yağışının ağırlığı nedeniyle çok sayıda ağaç ile brandanın çöktüğü bildirildi. Yaşanan olaylarda maddi hasar meydana gelirken, çevrede bulunan vatandaşların kısa süreli panik yaşadığı öğrenildi.
Kent genelinde etkisini gösteren kar yağışının, günlük yaşamı zorlaştırdığı ve bazı noktalarda güvenlik risklerini de beraberinde getirdiği belirtildi. Özellikle kar birikiminin arttığı alanlarda ağaçların ve brandaların yükü taşıyamaması nedeniyle hasar oluştuğu ifade edildi.
AKÇAKALE KIRSALINDA ELEKTRİK KABLOLARI KOPTU
Akçakale ilçesinde ise yoğun kar yağışı ve rüzgarın etkisiyle elektrik kablolarının koparak yere düştüğü bildirildi. Kopan kablolar nedeniyle bölgede elektrik kesintileri yaşandığı öğrenildi.
İlçede yaşanan kesintilerin ardından ekiplerin kopan elektrik kablolarının bulunduğu alanlarda güvenlik önlemleri aldığı belirtildi. Olası risklerin önüne geçilmesi amacıyla bölgede gerekli tedbirlerin uygulandığı kaydedildi.

HASAR TESPİTİ VE TEMİZLİK ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR
Ekiplerin, kar yağışının etkili olduğu bölgelerde hasar tespiti ve temizlik çalışmalarını sürdürdüğü aktarıldı. Elektrik tellerinin zarar görmesi nedeniyle birçok bölgede enerji kesintisinin meydana geldiği, onarım çalışmalarının ardından kesinti yaşanan noktalara yeniden elektrik verileceğinin belirtildiği ifade edildi.
Kar yağışıyla birlikte ortaya çıkan olumsuzlukların giderilmesi için sahada yürütülen çalışmaların devam ettiği öğrenildi. Yetkililerin, hem güvenlik önlemleri hem de teknik müdahale süreçlerini eş zamanlı şekilde sürdürdüğü bildirildi.
YETKİLİLERDEN DİKKAT UYARISI
Yetkililer, kar yağışının devam edebileceği uyarısında bulunarak vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyardı. Yapılan uyarıda, özellikle ağaç altlarında ve enerji hatlarının geçtiği bölgelerde bulunulmaması ve daha tedbirli hareket edilmesi istendi.
Yoğun kar yağışının etkisini sürdürmesi ihtimaline karşı vatandaşların resmi uyarıları takip etmesi gerektiği de vurgulandı.





