Türkiye'nin en sıcak şehirleri arasında yer alan Şanlıurfa'da yaz aylarında hava sıcaklıklarının 45 derecenin üzerine çıkmasıyla birlikte vatandaşlar, serinleyebilecekleri sosyal yaşam alanları tercih ediyor.
ÇEVRE İLLERİNE GİTMEK ZORUNDA KALIYORLAR
Özellikle kentte yaşayan birçok vatandaş, hafta sonları ve tatil dönemlerinde Aqua Park'ın bulunmaması nedeniyle serinlemek ve aileleriyle vakit geçirmek için çevre illere gitmek zorunda kalıyor.
ŞANLIURFALILAR AQUA PARK TESİSİ İSTİYOR
En çok tercih edilen şehirlerin başında ise Gaziantep geliyor. Şanlıurfalılar, Gaziantep'te hizmet veren Aqua Park tesislerine akın ederken benzer bir yatırımın kendi şehirlerinde de hayata geçirilmesini istiyor.

ŞANLIURFALI VATANDAŞLARIN TEPKİLERİ BÜYÜYOR
Türkiye’de en fazla genç nüfusa sahip Şanlıurfa’da su eğlence parkların olmaması tepkileri de beraberinde getiriyor.
YÜZME HAVUZLARI YETERSİZ KALIYOR
Şanlıurfa’da yaşayan vatandaşlar, mevcut yüzme havuzlarının hem kapasite hem de donanım açısından talebi karşılamakta yetersiz kaldığını belirtiyor.
ŞANLIURFA EKONOMİSİNE CAN SUYU
Ekonomik nedenlerle her ailenin farklı illere giderek bu hizmetlerden faydalanamadığını söyleyen vatandaşlar, Şanlıurfa'da yapılacak bir Aqua Park'ın hem şehir ekonomisine katkı sağlayacağını hem de çevre illerden ziyaretçi çekerek turizme hareketlilik kazandıracağını ifade ediyor.






