Olay, Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisi’nde meydana geldi. İddiaya göre, hasta yakını M.Y., sağlık personelinin görev yaptığı ve mahremiyetin korunması amacıyla girişlerin sınırlandırıldığı enjeksiyon odasına girmek istedi. Görevli hemşire Serkan Orhangazi, hastaların ve sağlık hizmetlerinin güvenliği açısından M.Y.’yi odaya almamak istedi. Bunun üzerine taraflar arasında kısa süreli tartışma yaşandı.
Hemşire Kafasına Aldığı Darbeyle Yaralandı
Yaşanan tartışmanın büyümesi üzerine M.Y.’nin, hemşire Serkan Orhangazi’ye yumruk attığı öne sürüldü. Kafasına aldığı darbe sonucu hafif şekilde yaralanan sağlık çalışanı için hastanede gerekli müdahale yapıldı.
Darp raporu alan Orhangazi, yaşadığı olayın ardından saldırgandan şikâyetçi oldu. Olayın ardından hastane çalışanları ve vatandaşlar, sağlık personeline yönelik şiddet olaylarına tepki gösterdi.
Polis ve Güvenlik Ekipleri Hızla Müdahale Etti
Saldırının ardından hastanede görev yapan polis ve güvenlik ekipleri, şüpheli M.Y.’yi kısa sürede gözaltına aldı. Emniyetteki işlemleri tamamlanan şüpheli, daha sonra adliyeye sevk edildi.
Mahkeme Tutuklama Kararı Verdi
Adliyeye sevk edilen M.Y., nöbetçi hâkimlikteki işlemlerinin ardından "kasten yaralama" suçlamasıyla tutuklandı. Mahkeme tarafından verilen karar doğrultusunda şüpheli cezaevine gönderildi.




