İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’nın aktardığı bilgilere göre, merkez üssü Kütahya’nın Simav ilçesinde 4.2 büyüklüğünde bir korkutan bir deprem meydana geldi.

İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’nın aktardığı bilgilere göre, merkez üssü Kütahya’nın Simav ilçesinde 4.2 büyüklüğünde bir korkutan bir deprem meydana geldi.

AFAD, depremin saat 15.51 sıralarında meydana geldiğini ve depremin yerin 12,55 kilometre derinliğinde olduğunu belirtti.

Simav ilçesinde meydana gelen deprem bölgede endişe yaratırken, herhangi bir olumsuz durumun yaşanmadığı öğrenildi.

Deprem Gi̇ri̇t Adasi Yakinlarinda Hi̇ssedi̇ldi̇

AFAD DEPREMİ DUYURDU

AFAD, Kütahya’nın Simav ilçesinde 4.2 büyüklüğünde bir depremin meydana geldiğini duyurdu. AFAD, depremin 12,55 kilometre derinliğinde meydana geldiğini söyledi.

DEPREM NASIL OLUŞUR?

Deprem, yer kabuğunda bulunan fay hatları boyunca biriken gerilimin ani şekilde boşalması sonucu meydana gelir. Yer kabuğu, sürekli hareket halinde olan tektonik plakalar üzerinde bulunur. Bu plakaların birbirine çarpması, ayrılması ya da yan yana sürtünmesi sırasında zamanla enerji birikir. Kayaçların bu gerilime dayanamayarak kırılmasıyla birlikte açığa çıkan enerji sarsıntı dalgaları halinde yayılır ve deprem olarak hissedilir.

Depremin yer altında başladığı noktaya odak noktası, bu noktanın yeryüzündeki izdüşümüne ise merkez üssü denir. Sarsıntının şiddeti; kırılmanın büyüklüğüne, derinliğine ve yerleşim yerlerine olan uzaklığına göre değişiklik gösterebilir.

Kaynak: Haber Merkezi