Kaza, Viranşehir-Ceylanpınar karayolunun Aslanbaba mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, Viranşehir’den Ceylanpınar istikametine seyir halinde olan Veysi K. yönetimindeki 63 AER 603 plakalı otomobil, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu kontrolden çıktı.
OTOMOBİL TARLAYA SAVRULARAK TAKLA ATTI
Yolda savrulan otomobil, yol kenarındaki tarlaya çıkarak takla attı. Kazanın şiddetiyle araçta bulunan sürücü Veysi K. ile yolcu olarak bulunan Zeynep K. yaralandı. Takla atan otomobili gören diğer sürücüler ve vatandaşlar durumu hemen 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirdi. İhbar üzerine olay yerine sağlık, jandarma ve polis ekipleri sevk edildi. Bölgeye ulaşan ekipler, olası başka kazaların yaşanmaması için karayolunda güvenlik önlemleri aldı.
YARALILARA İLK MÜDAHALE OLAY YERİNDE YAPILDI
Kaza yerine gelen sağlık ekipleri, yaralılara ilk müdahaleyi olay yerinde gerçekleştirdi. Daha sonra ambulanslarla Ceylanpınar Devlet Hastanesi’ne kaldırılan yaralılar tedavi altına alındı. Hastaneden edinilen ilk bilgilere göre, yaralıların hayati tehlikelerinin bulunmadığı ve sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.
JANDARMA KARAYOLUNDA GÜVENLİK ÖNLEMİ ALDI
Ceylanpınar İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, kazanın ardından karayolunda dubalarla güvenlik koridoru oluşturdu. Trafik akışının kontrollü şekilde sağlandığı bölgede ekipler uzun süre inceleme yaptı. Kazaya karışan otomobil ise jandarma ekiplerinin olay yerindeki çalışmalarını tamamlamasının ardından çekici yardımıyla bulunduğu yerden kaldırıldı.
YOL YENİDEN ULAŞIMA AÇILDI
Kaza nedeniyle kısa süreliğine aksayan ulaşım, aracın kaldırılması ve yol temizleme çalışmalarının tamamlanmasının ardından normale döndü. Viranşehir-Ceylanpınar karayolu yeniden araç trafiğine açılırken, sürücülere dikkatli olmaları konusunda uyarılarda bulunuldu. Kazanın kesin nedeninin belirlenmesi için jandarma ekipleri tarafından başlatılan soruşturmanın sürdüğü bildirildi.



