Şanlıurfa’da ulaşım sorununun temel nedenleri arasında altyapı eksiklikleri dar yollar ve artan araç sayısı bulunuyor bundan dolayı ana caddelerde uzun trafik kuyrukları oluşmakta.

Özellikle sabah ve akşam saatlerinde yaşanan trafik sıkışıklığı hem sürücülere hem de yayalara zor anlar yaşatıyor. İş- okul gidiş- geliş saatlerinde toplu taşıma araçlarının yetersiz kalması vatandaşları olumsuz etkiliyor.

Ayrıca bazı bölgelerde otopark eksikliği de trafik sorununu büyütmekte. Urfanatik mikrofonlarımızı uzattığımız Şanlıurfalı vatandaşlar ulaşım sorunlarını dile getirdiler.

“BURALARA HİZMET YAPILSIN”
Ulaşım sorunlarını dile getiren Kadir Barbaros; “Ben Kayseri'den geliyorum Urfa'da bakım yok benim oğlum burada görevli ben onun ziyaretine geldim. Belediye başkanına demek istediğimiz biraz daha buralara önem versin. İnegöl'den gelen var, Türkiye'nin her tarafından buraya gelen var. Buralara hizmet yapılsın. Şanlıurfa'da bugün bir misafir geldiği zaman belediye otobüslerine binemiyor. Paralı dolmuş olmaması da sıkıntı. Toplu taşıma araçları ben kullanmıyorum da yani buraya gelip kullanan insanlar var. İcabında adam otobüsle geliyor dolmuşa binip buraya gelecek, buraya gelemiyor Balıklı göle gelmek için iki tane dolmuş değiştiriyor bunlar sıkıntı. Araçlar bir de koku var araçlarda ben bindim bir yere gittim. Araçlarda koku var. Bugün buranın bir turizm memleketi olmasına rağmen bu koku olmaz yani. İstanbul'dan gelen var, Ankara'dan gelen var, İzmir'den gelen var yani bunun belediye düzeltmesi lazım Otobüs fiyatları yüksek olsun temiz olsun.” İfadelerini kullandı.

“HİJYEN KONUSUNDA HİÇ BEĞENMİYORUM”
Şanlıurfa’da yaşanan ulaşım sorunu hakkında konn Zehra Ertürkuş; “Ulaşımı beğeniyorum güzel ama sadece normal köy yolları çok kötü. Köy yolları çok berbat Ulaşımda en büyük soru çukurlar, kamyonların geçtiği kırdığı yerler Bugün de arabamızı park ettiğimiz yerden arabamız soyuldu işte otoparkta baktırdık kameralar yoktu çalışmıyormuş, Toplu taşıma araçlarını çok sıklıkla kullanıyorum. Otobüsler zamanında geliyor ama hijyen konusunda hiç beğenmiyorum ve insanlar hep çoğunlukla ayakta duruyor konfor hiç yok ayrıca fiyatlar çok yüksek mesela çocuklu aileler bindiğinde onlara bile artık ücret alıyorlar bu yüzden fiyat daha fazla oluyor.” Dedi.

“BEN ŞAHSEN MEMNUN OLDUM”
Şanlıurfa’yı gezmeye gelen Azat Yücel ulaşımdan memnun olduğunu belirterek; “Yani ben Şanlıurfa’ya geldiğim günden beri gayet memnunum. Eniştem olsun, Urfa'yı çok iyi tanıttı. Yani ulaşımında herhangi bir sıkıntı görmüyorum ben şahsen memnun oldum. Ben ulaşımda bir sorun yaşamadım ama çoğunluk olarak vatandaşlar sorun yaşayıp böyle bir şey dile getiriliyorsa gerçekten bir sıkıntı vardır demek. Eklemek istediğim şey şu Şanlıurfa çok güzel bir yer çok güzel bir şehir tarihi bir yer böyle bir şehrin olması çok mutluluk verici.” İfadelerini kullandı.

“ULAŞIMI ÇOK ZOR BULDUM”
Toplu taşıma sorunu yaşayan İbrahim Danacı; “İlk önce ben Kocaeli, İzmit'ten geldim buraya. Teyzemi ziyarete geldim ulaşımı çok zor buldum. Yani kendi yaşadığım şehirde İzmit, Kocaeli’nde bir yerden bir yere giderken 15 dakikada gidiyorsun tek vasıtayla gidiyorsun. Tramvayla, otobüse, minibüse ama burada üç vasıtayla gidiyorsun bir yerden bir yere o yüzden zor. Hem yani ulaşım bir yandan nakit yani üç vasıta değiştirdiğin zaman nakit sıkıntısı daha yaşıyorsun onu da geçtim. zaman kaybı yani batıda bu vasıtalar kısaltılmış durumda. Tramvay, metrobüs burada öyle şeyler yok. Tarihi, kent olarak tarihi yerleri güzel çok harika ama yani gezme konusunda biraz sıkıntı yaşıyoruz. Belediye tarafından çözülür, başkanlarımız tarafından çözülür. Yarın öbür gün oy toplamaya geldiklerinde bunları da dile getiren birileri olması lazım ki sorun çözülsün. Toplu taşıma ücretleri normal. Yani ucuz, güzel ama üç vasıta değiştirdiğin zaman üçü bir araya geldiği zaman ağır oluyor.” Dedi.

“BOZOVA’DA YOLLAR ÇOK KÖTÜ”
Bozova yollarının çok kötü olduğunu belirten Ömer Şimşek; “Bizim Bozova’da yollar çok kötü. Büyükşehir bizim yollarımızı yapmıyor. Bizim belediye başkanı düzelteceğini söyleyip yapmıyor. Bozova’daki çocuklar çamurdan okula gidemiyorlar. Büyükşehir'den ricamız olsun gelsin bir baksın düzeltsin. Bizim Bozova’ya ya biri geldi mi bizim yolarımızla alay ediyor.” İfadelerini kullandı.
