İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen soruşturma kapsamında, iskan usulsüzlüklerine yönelik İstanbul merkezli üç ilde eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonlarda toplam 27 şüpheli gözaltına alındı.

İSTANBUL MERKEZLİ 3 İLDE HAREKET GEÇİLDİ

İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince yürütülen çalışmalarda, İstanbul Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü tarafından hazırlanan bilirkişi raporları doğrultusunda bazı yapılarda imar mevzuatına aykırı uygulamalar tespit edildi.

EKİPLER İDDİALAR ÜZERİNE HAREKETE GEÇİLDİ

Soruşturma kapsamında, bazı yapıların ruhsat projelerine aykırı şekilde değişikliğe uğratıldığı ve buna rağmen söz konusu yapılara ilişkin yapı kullanım izin belgesi (iskan) düzenlendiği yönündeki iddialar üzerine harekete geçildi.

İskan Operasyonu (2)

27 ŞÜPHELİ YAKALANARAK GÖZALTINA ALINDI

Bu çerçevede İstanbul merkezli olmak üzere Giresun ve Bursa’da gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonlarda toplam 27 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı.

Yetkililer, soruşturmanın çok yönlü olarak sürdürüldüğünü belirtirken, imar ve yapı denetim süreçlerine ilişkin usulsüzlük iddialarının tüm yönleriyle incelendiğini ifade etti.

İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, operasyonda görev alan emniyet personeli ile soruşturmayı yürüten İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı ekiplerinin çalışmaları takdir edilerek, kamu düzeni ve hukuki süreçlerin korunmasına yönelik mücadelenin kararlılıkla devam edeceği vurgulandı.

Muhabir: Seher Ağaç