Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde bir okulun bahçesine yorgun mermi düşmesi sonucu büyük bir facianın eşiğinden dönüldü. Olay, ilçeye bağlı Hayriye Mahallesi’nde bulunan Siverek Özel Eğitim Uygulama Okulu’nda meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, okulun bahçesine nereden geldiği henüz belirlenemeyen bir yorgun mermi isabet etti. Merminin, bahçede oyun oynayan öğrencilerin hemen yakınındaki bir alana düşmesi korkuya yol açtı.
ÖĞRENCİLER ARASINDA BÜYÜK PANİK YAŞANDI
Yorgun merminin düştüğü esnada bahçede bulunan öğrenciler ve öğretmenler kısa süreli panik yaşadı. Şans eseri merminin kimseye isabet etmemesi sayesinde olayda ölen ya da yaralanan olmadı. Durumu fark eden öğretmenler, mermiyi muhafaza altına alarak vakit kaybetmeden okul idaresine bilgi verdi. Okul yönetiminin ihbarı üzerine yetkililer olayla ilgili inceleme başlattı.
OLAYLA İLGİLİ SORUŞTURMA BAŞLATILDI
Siverek Özel Eğitim Uygulama Okulu’nda yaşanan bu tehlikeli gelişmenin ardından bölgede güvenlik önlemleri artırıldı. Silahın kim tarafından ve hangi noktadan ateşlendiğinin tespit edilmesi amacıyla emniyet güçleri geniş çaplı bir çalışma yürüttüyor.





