Geçtiğimiz günlerde Şanlıurfa’nın Siverek ilçesi ile Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve Türkiye genelinde büyük yankı uyandıran okul saldırılarının ardından, sosyal medya platformlarında yapılan paylaşımlar mercek altına alındı.

Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan incelemelerde, bazı hesapların saldırıları destekler nitelikte içerikler paylaştığı ve kamuoyunda korku ile panik oluşturmaya yönelik ifadeler kullandığı belirlendi. Bu kapsamda yapılan çalışmalar sonucunda Antalya’nın Alanya ilçesinde 54 yaşındaki şüpheli H.A.’nın paylaşımları dikkat çekti.

ALANYA’DA GÖZALTINA ALINDI

Antalya’nın Alanya ilçesinde İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından düzenlenen operasyonda 54 yaşındaki H.A. gözaltına alındı. Şüphelinin, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımlarla okul saldırılarını desteklediği ve provokatif içerikler yaydığı tespit edildi. Emniyetteki işlemleri süresince şüphelinin dijital materyalleri de incelenerek delil niteliği taşıyan içerikler değerlendirildi.

TUTUKLANARAK CEZAEVİNE GÖNDERİLDİ

Emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edilen H.A., çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Soruşturmanın ilgili birimler tarafından çok yönlü olarak sürdürüldüğü öğrenildi.

SORUŞTURMALAR GENİŞLETİLEREK DEVAM EDİYOR

Öte yandan Siverek’te meydana gelen okul saldırısına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında daha önce 8 kişinin tutuklandığı bildirildi.

Emniyet Müdürlüğü ekipleri hem sahada hem de dijital ortamda benzer olayların önüne geçmek amacıyla çalışmaların aralıksız sürdüğünü belirtti.

Muhabir: İbrahim Çakmak