Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde serinlemek için girdiği derede boğulma tehlikesi geçiren 13 yaşındaki çocuk, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Acı olay ilçede büyük üzüntüye neden oldu.
Olay, 28 Mayıs tarihinde Şanlıurfa’nın Siverek-Çermik karayolu üzerinde bulunan Delik Deresi’nde meydana geldi
Edinilen bilgilere göre, 13 yaşındaki H.K. , arkadaşlarıyla birlikte serinlemek amacıyla dereye girdi. Bir süre sonra H.K'nin gözden kaybolduğunu fark eden arkadaşları paniğe kapılarak durumu 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirdi.
EKİPLER SEFERBER OLDU
İhbar üzerine bölgeye sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi. Olay yerine gelen ekipler ve çevredeki vatandaşların müdahalesiyle sudan çıkarılan çocuk, ilk müdahalenin ardından ambulansla Siverek Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.
Durumu ağır olan H.K., burada yapılan tüm müdahalelere rağmen hayati tehlikeyi atlatamadı ve yoğun bakımda tedavi altına alındı.
İKİ HAFTALIK YAŞAM MÜCADELESİ ACI BİTTİ
Hastanede yaklaşık iki hafta boyunca yaşam mücadelesi veren 13 yaşındaki çocuk, doktorların tüm çabalarına rağmen kurtarılamadı. Küçük çocuğun vefatı ailesi ve yakınlarını yasa boğarken, olay Siverek’te derin üzüntüye neden oldu.
DELİK DERESİ’NDE YAŞANAN ACI OLAY
Olayın yaşandığı Delik Deresi’nde yaz aylarının başlamasıyla birlikte benzer risklerin artabileceğine dikkat çekilirken, yetkililerin özellikle çocukların kontrolsüz şekilde suya girmemeleri konusunda uyarılarda bulunduğu biliniyor.





