Şanlıurfa’nın Karaköprü ilçesinde bugün öğle saatlerinde bir apartman dairesinden yükselen alevler panik yarattı. Akpıyar Mahallesi'nde bulunan 10 katlı bir binanın 4. katında çıkan yangın, çevre sakinlerinin dikkati ve ekiplerin hızlı müdahalesi sayesinde kontrol altına alındı.

ALEVLER KISA SÜREDE YAYILDI

Edinilen bilgilere göre, daireden yükselen yoğun dumanları fark eden vatandaşlar durumu vakit kaybetmeden 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirdi. Dumanların yerini kısa sürede alevlere bırakması üzerine olay yerine Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri, emniyet güçleri ve sağlık personeli sevk edildi.

EKİPLER ZAMANLA YARIŞTI

Kısa sürede bölgeye ulaşan itfaiye ekipleri, merdivenli araçlarla yangına hem içeriden hem de dışarıdan müdahale etti. Binada yaşayan diğer vatandaşlar tedbir amaçlı tahliye edilirken, ekiplerin yoğun çabası sonucu alevler binanın diğer katlarına ve bitişikteki binalara sıçramadan söndürüldü.

YARALI YOK

Yangın söndürüldükten sonra dairede yapılan incelemelerde, herhangi bir can kaybı ya da yaralanmanın yaşanmadığı tespit edildi. Maddi hasarın meydana geldiği dairede itfaiye ekipleri uzun süre soğutma çalışması yürüttü.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Emniyet ekipleri yangının çıkış sebebinin belirlenmesi amacıyla olay yerinde inceleme başlattı.

Muhabir: Mustafa Payık