Hatay'ın Reyhanlı ilçesi Suriye sınırında bulunan Bükülmez Karakolu’nda görevli Er Hüseyin Koroç, 22 Mart 2017 yılında sınırda nöbet tuttuğu sırada Suriye tarafından açılan ateş sonucu ağır yaralandı.
Şanlıurfa nüfusuna kayıtlı Er Hüseyin Koroç ilk olarak Reyhanlı Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Koroç, burada yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu.
Genelkurmay tarafından konu hakkında yapılan açıklamada “22 Mart 2017 tarihinde saat 08.45 sularında 2’nci Hudut Alay Komutanlığı, Hatay ili Reyhanlı ilçesi, Bükülmez Hudut Karakol Komutanlığında görevli bir kahraman silah arkadaşımız nöbet görevi esnasında Suriye PYD/PKK bölgesinden açılan keskin nişancı ateşi ile şehit olmuştur” ifadelerine yer verilmişti.

BAŞKAN YAVUZ UNUTMADI
Tam 9 yıl önce görevi başında şehit olan Hüseyin Koroç için şehadet yıldönümünde Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Şanlıurfa Şube Başkanı Gazi Mehmet Yavuz’dan paylaşım gecikmedi.
Başkan Yavuz; “22.03.2017 Hatay'da Şehit Edilen Hemşerimiz Piyade Er Hüseyin Koroç. Şehit edilişinin Sene-i Devriyesinde şehidimizi Rahmet ve minnetle anıyoruz.
Rabbim Ailesine Sabır Versin. Bu toprakları Vatan yapan Şehitlerimizin Ruhuna El-Fatiha” ifadelerinde bulundu.
ŞANLIURFALI ŞEHİDİN ADI KENTTE YAŞATILIYOR
Şehit Hüseyin Koroç Anadolu Lisesi. Şanlıurfa'nın Eyyübiye ilçesinde şehit Hüseyin Koroç isminin verildiği bir Anadolu Lisesi bulunmaktadır.
Bunun yanı sıra Şanlıurfalı şehit Hüseyin Koroç’un adı kentte çeşitli etkinlikler ile de anılmaya devam ediyor.





