Bu eğitimlerin en anlamlı örneklerinden biri ise 68 yaşındaki ev hanımı Naciye Budak oldu. İlerleyen yaşına rağmen ilk yardım eğitimi almak için başvuruda bulunan Budak, azmi ve öğrenme isteğiyle hem eğitmenler hem de kursiyerler taktir etti.
Eğitimler kapsamında; temel yaşam desteği, kanama ve yaralanmalarda ilk yardım, kırık ve çıkıklarda doğru müdahale, yanıklar, zehirlenmeler ve solunum yolu tıkanıklıkları gibi hayati öneme sahip konularda teorik ve uygulamalı bilgiler veriliyor. Katılımın tamamen ücretsiz olduğu eğitimlere başvurmak için yalnızca dilekçe verilmesi yeterli oluyor.

Eğitimden büyük fayda gördüğünü dile getiren Naciye Budak, yaşın öğrenmeye engel olmadığını şu sözlerle ifade etti:
“İlk yardım eğitimi için geldim. Hocalarımız bize çok güzel ve gerekli bilgiler öğretiyor. Evde bir yanık olduğunda ya da düşüp ayağımı burktuğumda ne yapacağımı bilmiyordum. Şimdi çok daha bilinçliyim. Kırıkta, yanıkta ne yapılacağını, 112’yi nasıl arayacağımızı, kalp masajını, hatta bebeklerde ilk yardımı bile öğrendik. Bunun yaşı yok. Herkes gelsin, öğrensin. Allah hocalarımızdan razı olsun.”
Naciye Budak’ın bu örnek davranışı, ilk yardım eğitimlerinin yalnızca gençlere değil, toplumun her kesimine hitap ettiğini bir kez daha ifade edildi.
Kursiyerlerden Melek Karav ise eğitime katılma amacını şu sözlerle anlattı:
“İl Sağlık Müdürlüğü’nün verdiği bu ücretsiz kursa başvurdum. İnsani olarak çevreme yardımcı olmak ve hayat kurtarabilmek için buradayım. Böyle bir imkân sundukları için İl Sağlık Müdürlüğü’ne teşekkür ediyorum.”
Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğü Acil Sağlık Hizmetleri personeli ve İlk Yardım Eğitmeni ATT Sibel Acar Soyluhan da Naciye Budak’ın katılımının önemine dikkat çekerek şunları söyledi:





