Harran Üniversitesi Rektörü Profesör Doktor Mehmet Tahir Güllüoğlu, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Profesör Doktor Mustafa Kasım Karahocagil'i makamında ziyaret etti.
FİKİR ALIŞVERİŞİNDE BULUNULDU
Gerçekleştirilen görüşmede iki üniversite arasında hayata geçirilebilecek ortak projeler ve akademik iş birlikleri ele alındı. Görüşmelerde özellikle araştırma, eğitim, yapay zeka, yazılım, donanım ve akademik çalışmalar başta olmak üzere birçok alanda ortak faaliyetlerin yürütülmesi konusunda fikir alışverişinde bulunuldu.
AKADEMİK İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI
Ziyaretin ardından, bilimsel araştırmaları desteklemek, ortak projeler geliştirmek ve iki üniversite arasındaki akademik iş birliğini güçlendirmek amacıyla Akademik İş Birliği Protokolü imzalandı.

NİTELİKLİ PROJELERİN HAYATA GEÇİRİLMESİ HEDEFLENİYOR
İmzalanan protokol kapsamında, üniversiteler arasında bilgi ve deneyim paylaşımının artırılması, akademisyenler ile öğrencilerin ortak çalışmalarda bir araya gelmesi ve yükseköğretimde nitelikli projelerin hayata geçirilmesi hedefleniyor.
ÜRETKENLİĞİNE KATKI SUNMASI HEDEFLENİYOR
Harran Üniversitesi, söz konusu iş birliğinin iki üniversitenin bilimsel üretkenliğine katkı sunmasının yanı sıra, araştırma ve teknoloji odaklı çalışmaların gelişmesine de önemli katkılar sağlayacağını ifade etti.
Anlaşmayı duyuran Harran Üniversitesi, “Harran Üniversitesi ile Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Arasında Akademik İş Birliği Protokolü İmzalandı” ifadelerini kullandı.






