U19 Bölgesel Gelişim Ligi’nde oynanan kritik bir karşılaşma sonrası, Kızılkaya Tarım Şanlıurfaspor yöneticisi Bedir Çakmak’a disiplin cezası geldi.
Amatör Futbol Disiplin Kurulu, 5 Mayıs 2025 tarihinde Erzurumspor FK ile oynanan maç sonrası yaşanan olayları değerlendirdi ve Çakmak’a 30 gün hak mahrumiyeti cezası verdi.
Disiplin Kurulu'nun açıklamasına göre, Bedir Çakmak’ın maç esnasında rakip takım oyuncusuna yönelik hakaret içeren sözleri, Futbol Disiplin Talimatı’nın 41/1-b maddesi kapsamında değerlendirildi.
Kurul, sportmenliğe aykırı bu davranış nedeniyle Çakmak’ın bir ay süreyle tüm futbol faaliyetlerinden men edilmesine karar verdi.
Karar doğrultusunda Bedir Çakmak, kulüp adına hiçbir resmi görevde bulunamayacak, saha içi ve çevresindeki faaliyetlere katılamayacak.
AFDK, kararın gerekçesinde fair-play ilkesinin altını çizerek, genç yaş kategorilerinde sporcu gelişimini olumsuz etkileyen tutumlara karşı sıfır tolerans uygulanacağını açıkladı.