sorularımıza parmak ısırtacak ilk cevaplarımızı Cengiz Topel ilköğretim okulu öğrencilerinden aldık.
-Gülizar GÜLEBAK-
Sınıfları gezerek hem öğrencilerle sohbet ettik hem de sorularımıza yanıt aldık. 1.,2.,3. Ve 4. Sınıflardaki öğrenciler daha çok doktor olmak isterken doğa güzelliği olan ve yeşil alanların daha çok olduğu yaşam alanlarda yaşamak istediklerini öğrendik.
Daha güzel bir dünyada yaşam sürdürmek için hem onlar çevre temizliğine özen gösterecek hem de biz büyüklerden onlara yeşil alan sunmak için ağaçları korumamızın sözünü istediler.
Sınıflarda en fazla kitap okuyan, sınıf temizliğine özen gösteren, resim yeteneğini geliştiren ve müzik derslerinde kulakların pasını silen öğrencilerimizle sohbet ettik ve onları onur köşemize taşıdık her hafta öğretmenlerimizle iletişim içinde olup kendini geliştiren öğrencileri onur köşesine taşımaya devam edeceğiz.
İlk durağımız 1. Sınıf oldu. Öğrenciler bizleri görünce meraklı gözlerle baktılar meraklarını gidererek büyüyünce ne olmak istadiklerini sorduk.kimi Doktor, kimi Sanatçı, kimi Pilot, İngilizce öğretmeni gibi bir çok meslek dalını saydılar. 1/A sınıf öğretmeni Berna Göncü ile Öğrencilere sorduk ‘Belediye başkanı olsaydınız ne yapardınız?’ işte büyüklere parmak ısırtacak cevaplar;
“Zeki Burak; “Belediye başkanı olsaydım engellilere kart yapardım yollarını bulabilsinler diye”
Kadriye Aslanoğlu; “Çocuk alanları yapardım yaşlılara yardım ederdim onlar yere düştüklerinde yerden kaldırırdım”
Ebrar Salar; “İnsanlar daha güzel yaşasın diye çalışırdım onların istediğini yapardım.”
1/A Sınıfı nasıl bir yaşam alanında yaşamak istiyor diye sorduk öğrenciler ağaçların olduğu ve doğayla iç içe olan yerlerde yaşamak istediklerini belirttiler.
CENGİZ TOPEL 2/B SINIFI ÖĞRENCİLERİ
Okulun en küçüklerine sorduğumuz soruları birde Ahmet Güneş öğretmenin 2/B sınıfına sorduk bu sınıftaki öğrenciler en çok Ahmet öğretmenlerini sevdiklerini ve onu örnek alarak daha çok öğretmen olmak istediklerini belirttiler.
Nasıl bir yaşam alanı istediklerini sorduk onlarda diğer öğrenciler gibi doğayla iç içe bir yaşam alanı istediklerini ve hayvanlara değer verilmesini söylediler.
‘Belediye Başkanı olsaydınız ne yapardınız?’ Sorumuzla heyecanlanan öğrenciler şunları söylediler;
Fatih Bengüsu; “Ben hayvanlara barınak yapardım birde yayalar için alt geçit yapardım çünkü ben karşıya geçince çok zorlanıyorum.”
Mehmet Ali ; “Çocuklara park yapardım oyun oynayacak yerler yapardım.”
CENGİZ TOPEL 3/C SINIFI ÖĞRENCİLERİ
Cengiz Topel ilköğretiminin en fazla doktor olmak isteyen öğrencileri 3/C sınıfında bu sınıftaki öğrenciler arkadaşlığın ne kadar değerli olduğunu belirterek sınıflarının temizliğini hep beraber yapıyor ve okulun en temiz sınıflarından biri bu sınıf, 3C sınıfında iki ayrı meslekte çıktı biri gazeteci biride asker olmak istiyor.
Cengiz Topel okulu yeşil alanları ve ağaçları çok seviyor her sınıf doğayla iç içe yaşamak istiyor.
“Belediye Başkanı olsaydın ne yapardın?” sorumuza yanıtları şöyle;
Büşra; “Okullar yapardım oyun alanları ve basketbol sahaları yapardım.”
Fatma Zehra; ”Köydeki çocuklara okul yapardım spor kulupleri yapardım engelliler için kolaylıklar sağlardım.”
CENGİZ TOPEL 4/B SINIFI ÖĞRENCİLERİ
Son sınıf olan 4/B sınıfına girdik sınıfta 300 kitap okuyan Furkan Kılıç günde iki kitap okuyup bitirdiğini ve sınıfında da kitap okumayı çok seven arkadaşlarının olduğunu söyledi. 4/B Sınıfının birde sunucusu var Ceyda Çaydaşı sınıfın en gür sesli öğrencisi ve sunum işleri ondan soruluyor.
Sorularımızı yanıtlayan 4/B sınıfı öğrencileri Şunları belirttiler;
Mehmet Gündoğdu; “Ben ağaçlandırma yapardım herkesin adaletli olmasını sağlardım çevreyi temiz tutmalarını isterdim.”
Ümran, “Belediye başkanı olsaydım çevre temizliğine dikkat ederdim adaleti sağlamaya çalışırdım”
Sınıfın en çok kitap okuyan öğrencisi Furkan tüm öğrencilere “Acı çekmek yoksa Zaferde yok diyerek” herkesin kitap okumasını istedi.