Sonbahar döneminde yürütülecek ağaçlandırma faaliyetleri öncesi, Şanlıurfa Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı Batman Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri kapsamlı bir saha hazırlığı gerçekleştirdi. ne bağlı ekipler, zorlu arazi şartlarına rağmen çalışmalarını tamamladı.
Sason Topluca Erozyon Kontrol ve Ağaçlandırma Sahası, Kelhasan Köyü Ağaçlandırma Sahası, ayrıca Hasankeyf ilçesine bağlı Kumluca ve Akutlu köylerindeki sahalarda yoğun şekilde sürdürülen hazırlık süreci kapsamında toplam 56 kilometrelik orman yolu temizlenerek kullanıma hazır hale getirildi.
GREYDERLERLE ULAŞIM KOLAYLAŞTI
Yol temizlik çalışmalarında Batman Orman İşletme Müdürlüğü’ne bağlı greyderler aktif olarak görev aldı. Erişimi zor olan sahalar, artık sonbaharda yapılacak fidan dikimi çalışmaları için hazır durumda.

AĞAÇLANDIRMA VE EROZYONLA MÜCADELE EL ELE
Yetkililer, bu hazırlıkların sadece ulaşıma değil, erozyon kontrolü ve sahadaki ağaçlandırma faaliyetlerinin verimliliğine de önemli katkı sağladığını vurguladı. Orman yollarının düzenli bakımı, hem insan hem makine erişimi açısından büyük önem taşıyor.
“Amacımız sadece ağaç dikmek değil, bu dikimlerin tutması ve uzun ömürlü olması için tüm alt yapıyı doğru şekilde hazırlamak.”
YEŞİL ALANLAR ARTIYOR
Batman Orman İşletme Müdürlüğü, bölgedeki doğal dengeyi korumak ve yeşil alan miktarını artırmak için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Yapılan hazırlıkların ardından sonbaharda binlerce fidanın toprakla buluşturulması hedefleniyor.





