İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Diyarbakır’ın Lice ve Hani ilçelerinde gerçekleştirilen geniş çaplı uyuşturucu operasyonunda, 3 milyon 476 bin kök kenevir ve skunk ele geçirildiğini açıkladı. Ele geçirilen yasadışı bitkilerden yaklaşık 70 ton toz esrar üretilebileceği belirtildi.

Jandarma İnsansız Hava Araçları (İHA) ve Uzaktan Algılama Sistemlerinin desteğiyle yürütülen operasyonlarda, 7 şüpheli zehir taciri yakalanarak gözaltına alındı.

Operasyonlar, Lice ve Hani Cumhuriyet Başsavcılıkları ile Jandarma Genel Komutanlığı Narkotik Suçlarla Mücadele ve Terörle Mücadele Daire Başkanlıklarının koordinasyonunda; Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı tarafından gerçekleştirildi. Sahada 61 operasyonel tim ve toplam 645 personel görev aldı.

İçişleri Bakanı Yerlikaya, başarılı operasyondan dolayı Diyarbakır Valiliği’ni, Lice ve Hani Cumhuriyet Başsavcılıklarını, Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı’nı ve operasyonda görev alan jandarma personelini tebrik etti. Sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada Yerlikaya, “Uyuşturucu, insanlığın en büyük düşmanıdır. Buna cüret eden zehir tacirleriyle ülkemiz ve insanlık adına mücadele etmeye devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Editör: Hüseyin Özkan