Bir deprem ülkesi olan Türkiye’de sıklıkla meydana gelen ufak depremler büyük korku ve paniğe neden olurken yaşanan büyük depremler ise beraberinde büyük yıkımlar getiriyor.

Türkiye’de son yıllarda yaşanan ve büyük yıkım getiren depremlerde vatandaşlar yakınlarına ulaşabilmek için telefona sarılmış ancak çekmeyen ve çöken hatlar gerginliği ve endişeyi daha da arttırmıştı.

Deprem sonrası uzun zamandır kamuoyunda gündemde yerini koruyan operatörlere tepkiler dikkat çekmişti. Vatandaşlar uçuk tutarlarda faturalar ödediklerini ancak hatların ihtiyaç anında verdiği mağduriyet için yetkililerden çözüm beklediklerini belirtmişti.

Son olarak, 23 Nisan'da İstanbul'da meydana gelen 6.2'lik depremde 52 milyon kişi aynı anda arama yaptı. Bu durum 10 dakikalık bir kesintiye sebep oldu. Yaşanan kesinti ile yakınlarına ulaşamayanlar panik yapmıştı. 6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremlerde de aynı sorun gündeme gelmişti.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı çalışmalara başladı. NTV'nin haberine göre, Bakan Abdulkadir Uraloğu operatörlere depreme özel hizmet için talimat verdi.

Gsm Operatörlerine Rakip Geliyor (1)

DİKKAT ÇEKEN JAPONYA ÇÖZÜMÜ

Olası krizlerin önüne geçmek ve haberleşmenin aksamaması için birçok alternatif tedbir üzerinde duruluyor. Japonya'da uygulanan formül de bunlardan biri. Buna göre; herkes telefonuna "Ben iyiyim ve şuradayım." mesajı bırakabilecek. Arayanlar bu mesajı dinleyip telefonu kapatacak. Böylece hatlara bir anda yüklenmenin önüne geçilecek.

Kaynak: haber merkezi