Önceki dönem Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla resmi sosyal medya hesabı üzerinden dikkat çeken bir paylaşımda bulundu.
Beyazgül, çocukluk yıllarına dair anılarını aktararak, okullarının evlerinden 10 kilometre uzaklıkta olduğunu ve köylerine hizmet veren servis aracının “Kızılderililerin at arabasına benzeyen bir araba” olduğunu belirtti.
“MEĞER SEVGİ ÖĞRETİLMEZMİŞ; YAŞANIRMIŞ”
Mesajında, ilk öğretmeni Sultan öğretmen için duyduğu minneti dile getiren Zeynel Abidin Beyazgül, bağcıklarını bağlamayı öğrenme sürecinde öğretmeninin sabrını ve sevgisini hatırladığını aktardı:
"Her seferinde yuvarlak yapıp çekiyor, fakat düğümleyemiyordum. Bayan öğretmenimi her defasında dizlerinin üzerine çökmüş hâlde bağcıklarımı bağlarken görürdüm. Meğer sevgi öğretilmezmiş; yaşanırmış."
Beyazgül, paylaşımını “Bugün Öğretmenler Günü vesilesiyle, başta Sultan öğretmenim olmak üzere tüm öğretmenlerimize minnet ve teşekkürlerimi sunuyorum” sözleriyle noktaladı.
Okulumuz evimize 10 km ötedeydi.
— Zeynel Abidin BEYAZGÜL (@zabeyazgul) November 24, 2025
Kızılderililerin at arabasına benzeyen bir araba da bizim servisimizdi.
‘İlk öğretmenin kim?’ diye sorsalar,
işte o at arabasıyla gittiğim köy okulunun öğretmeni Sultan öğretmenimdi.
İlk defa bağcıklı bir ayakkabım olmuştu.
Bağcıklarını bir…





