Türkiye’de son dönemlerin en çok tartışılan konularından biri de polislerin çalışma koşulları oluyor. Polisler ek mesai durumunda ücret alamadıklarından yakınmış ve 8/24 çalışma saatlerinin 12/36 olarak düzenlemesini talep etmişti.
Konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ise yaptığı açıklamada polislerin çalışma koşullarında iyileştirme yapılacağını ve taleplerin mutlaka çözüme kavuşturulacağını belirtmişti.
İLK DÜZENLEME AYDIN İL EMNİYET’TEN GELDİ
Aydın İl Emniyet Müdürü Armağan Adnan Erdoğan, polislerin çalışma koşullarını iyileştirmek amacıyla yeni bir düzenlemeye gitti. Erdoğan'ın talimatıyla emniyette 12-36 çalışma sistemi uygulanmaya başlandı.
Yeni sisteme göre polisler 12 saat görev yaptıktan sonra 36 saat dinlenecek. Bu uygulama ile personelin daha verimli ve sağlıklı çalışması hedefleniyor.
12-36 çalışma sistemine ilk olarak Asayiş Şube Müdürlüğü, Efeler ilçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı polis merkezleri ve Devriye Ekipler Amirliği geçiş yaptı. Diğer birimlerin ise sırayla geçiş yapacağı öğrenildi.
DİĞER İLLERDE DE UYGULANIR MI?
Müdür Erdoğan'ın daha önce görev yaptığı illerde de hayata geçirdiği 12-36 sistemi, uzun süredir beklenen bir düzenleme olarak polis teşkilatında memnuniyetle karşılandı.
Yüzbinlerce polis memurunu etkileyecek kararın kısa süre içerisinde tüm ülkede yaygınlaşması bekleniyor.





