Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesinde Ceylanpınar yolunda uzun yıllardır vatandaşlar tarafından hastane ile cezaevi yolu olarak kullanılan güzergahı sahibi çıktı.
Uzun yıllar sonra ortaya çıkan yolun sahibi Mehmet Geçgel, yolu araç trafiğine kapatacağını ifade etti.
15 Haziran tarihinde inşaat çalışmalarına başlayacağını belirten hak sahibi Mehmet Geçgel, “Kimseyi mağdur etmek istemem ama yıllardır sabırla bekledim” dedi.
“35 YIL ÖNCE ARAZİYİ SATIN ALDIM”
Geçgel, açıklamasında şunları söyledi: “Yaklaşık 35 yıl önce Viranşehir Özel İdaresi’nin açtığı ihale ile bu araziyi satın aldım. O tarihten bu yana halk mağdur olmasın diye hiçbir inşaat yapmadım, yolu kullanıma kapatmadım. Ancak bugüne kadar kullanılan bu dört yol kavşağı resmi olarak tanınmış bir kavşak değildir.”
“BİZ DE ALTERNATİF BİR YOL AÇMAYA ÇALIŞIRIZ”
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı ŞUSKİ birimi tarafından içme suyu hattı için kullanılmak istendiğini belirten Geçgel, buna izin vermediğini ifade etti. ŞUSKİ yetkililerinin ise kendisine, “Burası sizin yasal hakkınız, yolu kapatırsanız biz de alternatif bir yol açmaya çalışırız” dediğini aktardı.
“YILLARDIR SABIRLA BEKLEDİM”
Geçgel, “Viranşehir Belediyesi’ne resmi olarak inşaat başvurumu yaptım. 15 Haziran’dan itibaren başlayacağım inşaattan dolayı halkımıza vereceğimiz rahatsızlıktan ötürü şimdiden özür diliyorum. Kimseyi mağdur etmek istemem ama yıllardır sabırla bekledim” dedi.