Üniversite öğrenimi gören ve eve çıkmak isteyen öğrenciler, genellikle ikinci el ve spot ürünleri satan dükkanları tercih ediyor. Üniversitelerin açılması ile beraber kara kara düşünmeye başlayan öğrencilerin yüksek ev kiraları, pahalı yurt ücretleri derken okul masrafları karşısında beli büküldü.
Her yıl üniversitenin açılmasının birlikte spot pazarında oldukça hareketli günler yaşanırdı. Ancak bu yıl yükselen fiyatlardan dolayı beklenen olmadı spot pazarı bomboş kaldı.
‘’1+1 EVLER TERCİH EDİLİYOR’’
Spotta esnaf olduğunu belirten Faik Önkol;" Üniversitelerin açılması ile bir yoğunluk bekliyorduk fakat bu hiç kimse gelmedi, geçen yılan yıla kıyaslama yaparsak bu yıl çok kötü geçiyor yüzde 60 bir azalma var. Sadece öğrenci değil bu yıl memur da gelmedi bin 200 öğretmen ataması oldu. İkinci el satan yer esnaf arkadaşlarımızla işi olmadığını söylüyor. Aslında normalde şu an çok fazla yoğunluk olması gerekiyor okullar açılmadan önce hep yoğunluk yaşardık yüksek fiyatlar sadece öğrencileri değil memurları da etkiledi. Yeni atanan öğretmenler 1+1 evleri de tercih ediyor Şanlıurfa'da son dönemlerde oldukça sıkça görüyoruz bu durumu uzun vadeli baktığımız zaman spota uğruyorlar ama kısa vadeli olduğu dönemlerde 1+1 evleri tercih ediyorlar" ifadelerinde bulundu.
‘’SİFTAH EDEMEDİK, 3 KAT ZAM GELDİ’’
Sabahtan beri oturduğunu daha bir siftah etmediğini belirten esnaf Nurullah Nazlı;" Geçen yıl doğrulama işler durdu diyebiliriz geçen yıl da spot pazarı yeni açılmıştı ve pandemi vardı işler yine durgundu ama yine bu kadar değildi, şu an spot pazarı bomboş. Fiyatlar şu an 2-3 kat olmuş Çok fazla yükseldi fiyatlara iki kat zam geldi bir sehpa 100 lirayken şu an 400 lira oldu. Bir öğrencinin geçen yıl 200 liraya aldığı baza şu an 2000 lira, 1+1 eşyalı evlerde spot pazarını çok etkiledi vatandaş oraya da yöneliyor bugün hiç siftah yapamadık bomboş pot pazarı" ifadelerinde bulundu.
‘’SPOT PAZARI BOMBOŞ’’
Spot pazarı bomboş diyen İsmail Deniz;" Spot pazarında nakliyeciyim ve gördüğünüz üzere spor pazarı bomboş bunun en büyük sebebi son dönemlerde artan bir artı bir eşyalı evler piyasa bu arada çok kötü yükselen fiyatlar oldukça etkili oluyor sizin de gördüğünüz gibi spot pazarı bomboş aslında çok şey söylemeye gerek yok" dedi.