Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü 3. Bölge Müdürlüğü tarafından Şırnak’ta yaban hayatının korunmasına yönelik önemli bir çalışma hayata geçirildi.

Şırnak’ta Leylekler İçin Güvenli Yuva Platformları Kuruldu1

İDİL’DE LEYLEK YUVALARI İÇİN TESPİT YAPILDI

Şırnak Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü ekipleri tarafından İdil ilçesinde yapılan gözlemlerde İdil-Midyat Karayolu üzerinde bulunan elektrik direklerinde leylekler tarafından oluşturulan yuvaların rüzgâr ve yağış gibi olumsuz hava koşullarına karşı yeterince dayanıklı olmadığı tespit edildi. Yuvaların zaman zaman dağıldığının belirlenmesi üzerine harekete geçildi.

Şırnak’ta Leylekler İçin Güvenli Yuva Platformları Kuruldu

DKMP VE DEDAŞ’TAN ORTAK ÇALIŞMA

Leyleklerin daha güvenli sağlam ve kalıcı yuvalara sahip olabilmesi amacıyla Şırnak DKMP Müdürlüğü ile DEDAŞ Şırnak İl Müdürlüğü iş birliğinde yuva platformları hazırlandı.

Şırnak’ta Leylekler İçin Güvenli Yuva Platformları Kuruldu3

PLATFORMLAR ELEKTRİK DİREKLERİNE YERLEŞTİRİLDİ

Hazırlanan platformlar 8 Haziran 2026 tarihinde DKMP ve DEDAŞ ekiplerinin ortak çalışmasıyla elektrik direkleri üzerine yerleştirildi. Çalışmayla birlikte leyleklerin yuvalama sürecinin güvence altına alınması ve doğal yaşamın korunmasına katkı sunulması hedeflendi.

YABAN HAYATI İÇİN ÇALIŞMALAR SÜRECEK

Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü 3. Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada yaban hayatının korunması ve doğal yaşamın sürdürülebilirliğine katkı sağlamak amacıyla çalışmaların devam edeceği vurgulandı.

Muhabir: Şerif Bozkurt