Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü, çocukların huzur ve güvenliği için tüm birimlerce, okul çevreleri ve servis araçlarına yönelik denetimlerini devam ettirmekte.
İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri 4 Mayıs 2026 tarihinde kentin dört bir yanındaki okullarda ve bağlantılı noktalarda eş zamanlı bir çalışma başlattı. Üç farklı zaman diliminde yürütülen denetimlerde tüm birimler sahaya indi. Okul servisleri yollarda durdurulurken okul çevrelerindeki işletmeler ve parklar da kontrol altına alındı.

OKUL ÇEVRELERİNDE ADIM ATILMADIK YER KALMADI
Emniyet ekiplerinin gerçekleştirdiği uygulama kapsamında toplamda 381 okul çevresi mercek altına alındı. Denetimler sadece okul önleriyle sınırlı kalmadı gençlerin uğrak noktası olan 356 iş yeri ile 219 park ve bahçede de detaylı incelemeler yapıldı. Güvenlik güçleri, suç unsuru barındırma ihtimali bulunan 32 metruk binayı tek tek kontrol edildi.

2 BİN 318 KİŞİYE GBT SORGUSU YAPILDI
Saha operasyonları sırasında sokak ve iş yerlerinde bulunan 2 bin 318 şahsın kimlik sorgulaması gerçekleştirildi. Yapılan Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolleri neticesinde farklı suçlardan arama kaydı bulunan 2 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. Kimlik kontrollerinin yanı sıra şüpheli görülen noktalar üzerindeki baskı artırılarak suçun önlenmesi amaçlandı.

SERVİS ARAÇLARINA VE SÜRÜCÜLERE CEZA YAĞDI
Öğrenci taşımacılığı yapan araçlar üzerindeki trafik denetimlerinde toplamda 461 okul servisinin durdurulduğu kontrollerde evrak eksikliği, güvenlik donanımı yetersizliği ve trafik kuralları ihlalleri incelendi. Denetimler sonucunda mevzuata aykırı hareket ettiği tespit edilen 51 araç ve sürücüsüne idari para cezası kesildi.