Şanlıurfa’da okulların açılmasıyla hem öğrenci servislerinde hem de işçi servislerdeki taşımalardaki sorunlarda tekrardan gündeme gelmeye devam ediyor. Servisçiler, S plakasının yetersiz olduğunu hem okula, hem de organizeye yetişmekte zorluk çektiklerini söyledi.

Şanlıurfa’da da uzun yıllardır servisçilik yapan Hüseyin Çiçek, Şanlıurfa’da yaklaşık bin 600 servisin olduğunu, servis açığının ise yaklaşık bin olduğunu söyledi.

Çiçek, S plakalı servis araç açığının da bir an çözülmesi için belediyelere çağrıda bulundu.

“SERVİS SAYILARI YETERSİZ”

Okulların açılmasıyla Şanlıurfa’da servis sayılarının yetersiz olduğunu söyleyen Servisçi Hüseyin Çiçek; “2’nci Organize Sanayimiz açılıyor, belediyelerde bunun yanında fabrikaları açıyor, iş adamları fabrikalar açıyor, okullar açılıyor bundan dolayı da servis sayıları yetersiz. Çok sayıda servisçimiz ceza yedi bunun nedeni ise S plakasının olmaması. Belediye S plaka vermiyor kiralama veriyor ama bizim esnafa gelmiyor biz servisçi esnafı olarak S plakanın verilmesini istiyoruz bu talebimiz hem belediyeye hem öğrenciye hem de fabrikalarda çalışan işçilere yarar” dedi.

“KORSAN ÇALIŞMAK ZORUNDA KALAN SERVİSÇİLER VAR”

S plaka verilmediğinden dolayı korsan çalışmak zorunda kalan servisçilerin olduğunu söyleyen Hüseyin Çiçek; “Şu anda korsan çalışmak zorunda kalan servisçiler var bunlarda emniyet tarafından tespit edildiğinde hem ceza yiyor, hem de araç bağlanıyor bundan dolayı da servis ücretleri yükseliyor vatandaşta bu duruma şikayet ediyor tabi servis az olunca ister istemez fiyatlar yüksek oluyor. Bizim Büyükşehir Belediye Başkanımız Zeynel Abidin Beyazgül'den talebimiz belli bir miktarda S plakanın satışının yapmasını istiyoruz” ifadelerini kullandı.

“ ŞANLIURFA’DA SERVİS AÇIĞI BİN ADET”

Şanlıurfa’da yaklaşık servis açığının bin adet olduğunu da söyleyen Servisçi Çiçek; “Şu an da resmi olarak çalışan yaklaşık 1600 tane S plakalı servis aracı var, yaklaşık bin adette S plakalı servis aracı açığımız var o sayıda tamamlanırsa hem veliler, hem öğrenciler, hem çalışanlar rahatlar” diye konuştu.

“S PLAKA ÜZERİNDE TÜCCARLIK YAPAN ESNAF VAR”

Son olarak S plaka üzerinde tüccarlık yapan esnaflara tepki gösteren Çiçek; “Şanlıurfa'da S plaka üzerinde tüccarlık yapan esnaf var yani servisle alakası olmayıp servis satışı yapanlar var benden ucuz alıyor başkasına yüksek satıyor belediyelerimizden talebimiz bizi bunların eline düşürmesin S plaka satışı yapsınlar” dedi.

Muhabir: Haber Merkezi