Kurban Bayramı yaklaşırken, Vakıflar Genel Müdürlüğü (VGM), Türkiye genelinde sosyal dayanışma adına anlamlı bir çalışmaya imza atıldı. Bayram öncesinde ülke genelindeki 28 binden fazla öksüz ve yetim çocuğa bayramlık kıyafet desteği sağlandı.

ÇOCUKLARIN BAYRAM SEVİNCİNE ORTAK OLUNDU

Asırlık vakıf kültürünün paylaşma, dayanışma ve iyilik geleneklerini geleceğe taşımayı amaçlayan çalışmalar kapsamında, çocukların bayram sevincine ortak olundu.

Vakıflar

2024’TEN BU YANA 138 BİN ÇOCUĞA ULAŞILDI

Edinilen bilgiye göre, 2024 yılından bu yana aralıksız sürdürülen yardım faaliyetleri kapsamında bugüne kadar toplamda 138 binin üzerinde çocuğun bayramlık kıyafet ihtiyacı karşılandı.

Yetkililer, köklü vakıf geleneğinin bir parçası olan bu yardımların, toplumsal birlik ve beraberliği pekiştirmek amacıyla gelecekte de artarak devam edeceğini bildirdi.

Vakılar1

"HEDEFİMİZ İYİLİĞİN İZİNİ GELECEĞE TAŞIMAK"

Vakıflar Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, projenin temel amacının sadece maddi bir destek sağlamak olmadığı, aynı zamanda çocuklara yalnız olmadıklarını hissettirmek olduğu vurgulandı. Açıklamada, ‘’Asırlardır yaşatılan vakıf kültürümüzle, paylaşmanın, dayanışmanın ve iyiliğin izini geleceğe taşımayı sürdürüyoruz. Bayramlar, birlik ve beraberliğin en üst seviyeye çıktığı müstesna günlerdir. Biz de bu dönemde öksüz ve yetim evlatlarımızın yüzündeki tebessüm olabilmek adına tüm imkanlarımızı seferber ettik" ifadelerine yer verildi.

Muhabir: Melek Çelik