Eyyübiye Belediyesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatları doğrultusunda Ramazan ayı boyunca sosyal destek faaliyetlerini artırdı. Başta yetimler olmak üzere dezavantajlı gruplara yönelik yürütülen çalışmalar kapsamında binlerce ihtiyaç sahibine ulaşıldı. Sosyal belediyecilik uygulamalarında örnek projelere imza atan kurum, Ramazan ayı boyunca yardımları en üst seviyeye çıkardı.
AİLELERE EVLERİNDE ZİYARET
Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş, beraberinde Başkan Yardımcısı Necmeddin Sağlam ve meclis üyeleriyle birlikte onlarca aileyi evlerinde ziyaret etti. Sosyal belediyecilik projeleri kapsamında gerçekleştirilen bu ziyaretlerde; yetim aileleri, bakıma muhtaç yaşlılar, hastalar ve engelli vatandaşların durumları yerinde incelendi. Başkan Kuş, ailelerle yakından ilgilenerek taleplerini bizzat dinledi ve ev hayatlarını gözlemledi.

İHTİYAÇLAR YERİNDE TESPİT EDİLDİ
Ziyaret edilen evlerde mutfaklara kadar girerek gıda stoklarını kontrol eden Başkan Kuş, eksikleri bizzat saptadı. Onlarca ailenin gıda paketi, ev eşyası ve konut tadilatı gibi acil ihtiyaçlarının vakit kaybedilmeksizin karşılanması için ilgili birimlere talimat verdi. Başkan Kuş, ailelerin yaşam standartlarının iyileştirilmesi noktasında belediyenin tüm imkanlarının seferber edileceğini vurguladı.

EĞİTİME DESTEK MESAJI
Sosyal yardımların yanı sıra eğitim konusuna da dikkat çeken Başkan Kuş, maddi imkansızlıklar nedeniyle okula gidemeyen çocuklarla görüştü. Çocukları okula devam etmeleri konusunda ikna eden Kuş, eğitimden uzak kalan tüm öğrencilerin belediyeye ulaşmasını istedi. Maddi sıkıntılar sebebiyle okuldan uzak kalan gençlere her türlü desteğin sağlanacağı belirtilirken, ziyaretler kapsamlı bir saha taramasıyla devam etti.
