Siverek'te özellikle ilkbahar aylarında koyunlardan alınan sütler mayalanıp peynire dönüştürüldükten sonra tezgahlara inen peynirler satışa çıktı. Siverek ilçesi tarihi kapalı çarşıda bulunan peynirci esnafı Cuma Oldurur ise, Siverek peynirine daha çok çevre illerden talep olduğunu ifade etti.

Öte yandan Esnaf Oldurur, geçen yıllarda vatandaşların bidonlarla peynir aldığını bu yıl maliyetlerin yüksek olmasından dolayı vatandaşların artık kilolarla aldığını söyledi.
Siverek peynirine daha çok başka illerden talep olduğunu söyleyen esnaf Oldurur: “ Peynir fiyatlarındaki artışlar yem fiyatlarına gelen zamlardan kaynaklanıyor. Millet artık hayvancılık yapamıyor. Yem fiyatları katlanınca buda haliyle süt ve süt ürünlerine yansıyor. Böyle olunca millet sadece ihtiyacı olduğu kadarını alabiliyor. Geçen sene Siverek’te herkes kışın yemek için soğuk su depolarına peynir koyuyordu maalesef peynir fiyatları artınca vatandaş sadece gelip günlük yada haftalık olarak peynir alıyor. Daha çok dış piyasaya satıyoruz. Bugün Aksaray’a 1100 kilogram taze peynir yollayacağız. Oraya gönderdiğimiz taze peynirler tulum yapılıp satılıyor.” Şeklinde konuştu.

