Antalya’nın Manavgat ilçesinde meydana gelen trafik kazası büyük bir faciaya neden oldu. Taşağıl-Derebucak Yolu üzerindeki Beydiğin Mahallesi mevkisinde ilerleyen bir otomobil, henüz belirlenemeyen nedenle kontrolden çıkarak yol kenarındaki uçuruma yuvarlandı.
Kazada otomobilde bulunan 5 kişi yaşamını yitirirken, 2 kişi ise yaralandı. Yaralılardan birinin hamile olduğu açıklandı.

OTOMOBİL KONTROLDEN ÇIKARAK UÇURUMA YUVARLANDI
Kaza, Manavgat ilçesine bağlı Beydiğin Mahallesi’nde, Taşağıl-Derebucak Yolu üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, içerisinde 7 kişinin bulunduğu otomobil, seyir halindeyken sürücüsünün kontrolünden çıktı.
Yoldan çıkan araç, uçuruma yuvarlanarak durabildi. Kazayı gören vatandaşlar durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirdi. İhbarın ardından bölgeye çok sayıda sağlık, itfaiye, AFAD ve jandarma ekibi sevk edildi.

EKİPLER ZORLU ARAZİDE ÇALIŞMA BAŞLATTI
Kısa sürede olay yerine ulaşan ekipler, uçuruma yuvarlanan otomobile ulaşabilmek için çalışma başlattı. Bölgenin engebeli ve sarp yapısı nedeniyle kurtarma çalışmaları güçlükle gerçekleştirildi.
Gerekli güvenlik önlemlerini alan ekipler, uçuruma inerek araçta bulunan kişilere ulaştı. Sağlık ekipleri tarafından yapılan kontrollerde otomobildeki 5 kişinin olay yerinde hayatını kaybettiği belirlendi.
Kazada yaralanan 2 kişiye ise ilk müdahale olay yerinde yapıldı. Yaralılar, ekiplerin çalışmasıyla bulundukları noktadan çıkarılarak ambulanslara taşındı.

YARALILAR HASTANEYE KALDIRILDI
Kazada yaralanan 2 kişi, sağlık ekipleri tarafından çevredeki hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı. Yaralıların sağlık durumlarına ilişkin ayrıntılı bir açıklama yapılmazken, yaralılardan birinin hamile olduğu bildirildi.
Sağlık ekiplerinin yaralıların durumunu yakından takip ettiği öğrenildi. Kazanın ardından hastanede gerekli kontrollerin ve tedavilerin başlatıldığı belirtildi.
ANTALYA VALİSİ HULUSİ ŞAHİN’DEN AÇIKLAMA
Antalya Valisi Hulusi Şahin, kazaya ilişkin yaptığı açıklamada otomobilde toplam 7 kişinin bulunduğunu söyledi.
Vali Şahin, araçta bulunan 5 kişinin hayatını kaybettiğini, 2 kişinin ise yaralı olarak kurtarıldığını açıkladı. Yaralılardan birinin hamile olduğunu belirten Şahin, ekiplerin kaza bölgesindeki çalışmalarını sürdürdüğünü ifade etti.
Kazanın ardından olay yerinde jandarma ekipleri tarafından geniş güvenlik önlemleri alındı. Kurtarma ve inceleme çalışmalarının güvenli bir şekilde yürütülebilmesi amacıyla bölgedeki ulaşım kontrollü olarak sağlandı.
HAYATINI KAYBEDENLERİN KİMLİKLERİ ARAŞTIRILIYOR
Kazada hayatını kaybeden 5 kişinin cenazelerinin, olay yerinde gerçekleştirilecek incelemelerin ardından morga kaldırılması bekleniyor.
Hayatını kaybedenlerin kimliklerine ilişkin henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Ekiplerin araçta bulunan kişilerin kimliklerinin belirlenmesi ve yakınlarına ulaşılması için çalışma yürüttüğü öğrenildi.
KAZANIN NEDENİ YAPILACAK İNCELEMEYLE BELİRLENECEK
Otomobilin neden kontrolden çıkarak uçuruma yuvarlandığı henüz kesinlik kazanmadı. Kazanın sürücü hatası, yol koşulları, teknik arıza veya başka bir nedenden kaynaklanıp kaynaklanmadığı yapılacak incelemelerin ardından ortaya çıkacak.
Jandarma ekipleri tarafından olay yerinde başlatılan incelemede aracın bulunduğu nokta, yolun durumu ve kazaya ilişkin diğer bulgular değerlendiriliyor.
Kazanın kesin nedeninin belirlenebilmesi için otomobil üzerinde teknik inceleme yapılması da bekleniyor. Olayla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.
BÖLGEDE ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR
AFAD, itfaiye, sağlık ve jandarma ekiplerinin uçurumdaki çalışmaları devam ederken, kazayla ilgili yeni bilgilerin yapılacak resmi açıklamaların ardından netleşmesi bekleniyor.
Yaşanan feci kaza Manavgat’ta büyük üzüntüye neden oldu. Kazada hayatını kaybeden 5 kişinin yakınlarına haber verilmesi için yetkililerin çalışmalarını sürdürdüğü bildirildi.