Yeniden Refah Partisi MKYK Üyesi- Konya Milletvekili Ali Yüksel, Türkiye Büyük Millet Meclisi Komisyonunda dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Konya Milletvekili Ali Yüksel, komisyonda yaptığı açıklamada Akçakale Gümrük Kapısı’nın yıllardır kapalı olmasına dikkat çekti.

Akçakale Sınır Kapısı’nda Pasaport Zorunluluğu Olmadan Geçiş İmkanı (1)

AKÇAKALE GÜMRÜK KAPISI SORUNU TBMM GÜNDEMİNDE

Konya Milletvekili Ali Yüksel 2011 yılında Suriye’de başlayan iç savaş nedeniyle güvenlik gerekçesiyle kapatılan kapının savaşın sona ermesine rağmen hala fiilen açılmadığını belirtti.

Milletvekili Ali Yüksel, sözlerine şu ifadelerle devam etti:

“Bu durum bölge halkının geçim kaynaklarını, sınır ticaretini ve ülke ekonomisini olumsuz etkilemektedir. Bölge halkının ve küçük esnafın kullanımının kısıtlanmasına karşın büyük şirketlerin valilik izinleriyle kapıyı kullanabilmesi dikkat çekmektedir.

Pasaport geçişlerinden alınan 65 doların gerekçesi nedir? Hatay ve Gaziantep'teki kapılar açıkken Şanlıurfa'dakiler neden kapalıdır? Ayrıca Şanlıurfa Akçakale Karayolu'ndaki sorunlar yıllardır neden çözülmemektedir? Yağışlı havalarda bozulan yol kazalara yol açmaktadır. Akçakale Gümrük Sınır Kapısı ne zaman açılacaktır” dedi.

Milletvekili Ali Yüksel,

SÜRECİN YAKINDAN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ

Sürece dair bir değerlendirmede bulunan Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Danışmanı önceki dönem Akçakale Belediye Başkanı Mehmet Yalçınkaya'dan geldi.

Mehmet Yalçınkaya, kapının sadece bir geçiş noktası olmadığını, bölgenin güvenliği ve geleceği için merkezi bir öneme sahip olduğunu belirterek atılan adımların takipçisi olacaklarını kaydetti. Yalçınkaya, TBMM’de bu önemli konuya dikkat çeken Konya Milletvekilimiz Sayın Konya Milletvekili Ali Yüksel’e teşekkür ediyoruz” ifadelerine yer verdi.

Muhabir: Halime Çiftçi