Şanlıurfa’da yaz mevsiminin yaklaşmasıyla birlikte, çiftçiler tarlalarını ekim için hazırlamaya başladı. Özellikle kentin verimli tarım alanlarından Harran ve Suruç Ovaları’nda yazlık ürünler için hummalı bir çalışma yürütülüyor. Urfa isotu (acı biber), domates, patlıcan ve salatalık gibi ürünlerin fide satışlarında ise yoğunluk başladı.

Tarımın kalbi konumundaki Harran ve Suruç ovalarında çiftçiler yazlık sebze ekimleri için hazırlıklarını tamamlamak üzere. Toprak işlemesi, gübreleme ve sulama sistemleri kurulumu gibi çalışmalar aralıksız sürüyor. Özellikle sulama kanallarının aktif hale gelmesiyle birlikte, fide dikimi için en uygun dönem başlamış durumda.

FİDE SATIŞLARINDA YOĞUN TALEP

Şehir genelinde fideleri toprakla buluşturmak isteyen üreticiler, fide satış noktalarına akın etti.

Seracılar, özellikle Urfa isotu fidelerine yoğun talep olduğunu belirtiyor. Domates, patlıcan ve salata fideleri de yüksek ilgi görüyor. Üreticiler, tarlalarını ekim için hazır hale getirirken, fide almak için sabahın erken saatlerinde satış alanlarının yolunu tutuyor.

TARIMDA UMUTLU BEKLEYİŞ

Kuraklık ve dolu gibi doğal afetlerin zaman zaman tarımı olumsuz etkilediği Şanlıurfa’da, çiftçiler bu yaz sezonundan umutlu. Toprak verimliliği ve iklim koşullarının uygun gitmesi halinde, özellikle isot ve sebze üretiminde yüksek rekolte bekleniyor

Editör: Hüseyin Özkan