Geçtiğimiz günlerde açıklanan Üniversite yerleştirme sonuçlarının ardından yerleşen öğrenciler hazırlıklarına hız verdi. hazırlıklarını yapan öğrencilerin yaşadığı en büyük endişe ise yurt çıkıp çıkmayacağı oluyor.

Üniversite kayıtlarının 1-5 Eylül’de yapılacak olmasıyla birlikte öğrenciler şimdiden devlet yurduna yerleşemediklerini de hesaplayarak özel yurt arayışına girdi. Ancak bu yıl özel yurtlarda fiyatlar geçen yıla göre yüzde 30 ila 50 arasında arttı.

NTV yerleştirme sonuçlarının açıklanmasının ardından Türkiye Özel Yurt İşletmecileri Derneği (TÜSİYEN) Basın Sözcüsü Funda Gökgöl ile görüştü.

Özel Öğrenci Yurtlarına Yüzde 50 Zam

Gökgöl, bu yıl fiyatların minimum seviyede tutulmaya çalışıldığını belirterek, “Yüzde 30 ila 48 bandında tutmaya çalıştık. İnanın bütün özel sektördeki yurt sahibi arkadaşlarım fedakârlık etmiş durumda. Geçen sene 15 bin lira olanlar 17 bin liraya, 20 bin lira olanlar 25 bin lira bandına çıkıyor” ifadeleri ile dikkat çekti.

Özel yurt işletmecileri, maliyetlerdeki artışın fiyatlara doğrudan yansıdığını açıkladı. Personel başına giderin 35-40 bin lira seviyesine yükseldiğini, elektrik ve su gibi faturaların da fiyatlarda önemli ölçüde belirleyici olduğu aktarıldı.

Özel yurtlar, belirsizlik yaşanmaması için KYK yurt yerleştirme sonuçlarının bu yıl 15 Eylül’e kadar açıklanmasını talep etti.

Kaynak: NTV