AK Parti’ye katılımlar son dönemlerde artmaya devam ediyor. Bir belediye başkanının daha parti'ye katılacağı iddiası siyasi kulislerde konuşulmaya başlandı. Bu kapsamda sürecin dikkat çeken gelişmeleri yakından takip edilirken hangi isim katılıyor sorusu ise akıllarda merak uyandırdı.
3 BELEDİYE BAŞKANI AK PARTİ’YE KATILDI
Geçtiğimiz günlerde Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı, Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan ve Ankara Keçiören Belediye Başkanı Mesut Özarslan AK Parti saflarına katıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından rozetleri takıldı.

EREN ALİ BİNGÖL’ÜN DE AK PARTİ’YE KATILACAK İDDİASI
Yaşanan bu katılımların ardından Gazeteci İsmail Saymaz yeni bir iddiayı daha gündeme taşıdı. İsmail Saymaz’ın aktardığı bilgilere göre Tuzla Belediye Başkanı Eren Ali Bingöl de AK Parti’ye katılabileceği iddia edildi.
Saymaz, “Çok sürmez Tuzla Belediye Başkanı Eren Ali Bingöl, AKP’ye katılacak. Görüşmeler sıklaştı, bu ay içerisinde katılırsa şaşırmam” dedi.

TUZLA BELEDİYE BAŞKANI EREN ALİ BİNGÖL KİMDİR?
Eren Ali Bingöl, 1993 yılında İstanbul'da doğdu. 2000 yılından beri Tuzla’da yaşamını sürdürüyor. Lise eğitimini Darıca Ülkü Yalçın Anadolu lisesi'nde tamamladı.
Maltepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu. Erasmus Plus programı kapsamında İtalya'da mülteci politikaları üzerine çalışmalar yürüttü.
Genç yaşta başladığı tiyatro ve kamp kulüpleri sayesinde sosyal becerilerini ve liderlik yeteneklerini geliştirdi. Ayrıca, çeşitli sosyal sorumluluk projelerine aktif katılım sağladı.
Aile şirketindeki çalışmaları ile öğrencilik hayatını aynı anda sürdürdü. Hukuk fakültesi eğitimi ve mesleki birikimiyle kentsel dönüşüme hak ve adalet temelli bakış açısını pekiştirdi.
18 yaşında Cumhuriyet Halk Partisi'ne katıldı ve parti ilçe yönetiminde hukuk ve seçim işlerinden sorumlu ilçe başkan yardımcılığı, ilçe eğitim sekreterliği ve ilçe hukuk komisyonu başkanlığı, ilçe seçim kurulu üyeliği gibi görevlerde aktif rol aldı.
Çözüm odaklı bakış açısı Cumhuriyet Halk Partisi örgütünde hızla yükseldi ve 2019 yılında İstanbul'un en genç ilçe başkanlarından biri olarak Tuzla İlçe Başkanlığına seçildi.
İlçe Başkanlığı görevi süresince Tuzla'nın koku sorunu ve Konaşlı bölgesinin imar planı gibi önemli sorunlar üzerine çalışmalar yaptı.
Bu alanlarda İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile etkili çözümler üreterek Tuzla’nın sosyal ve ekonomik gelişimine önemli katkılarda bulundu. 2024 yılında Tuzla Belediye Başkanı olarak seçilerek görevine başladı. Eren Ali Bingöl, evli ve bir çocuk babasıdır.





