İran'ın batısındaki Kırmanşah eyaleti, sabah saatlerinde meydana gelen 5.2 büyüklüğündeki depremle sarsıldı. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), depremin Türkiye saati ile 06.48'de meydana geldiğini duyurdu.
Türkiye ve Dünya son yıllarda meydana gelen depremlerle sarsılıyor.
AFAD, İran'ın Kırmanşah eyaletinde TSİ 06.48'de 5.2 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini bildirdi.
Depremin 93.1 kilometre derinlikte yaşandığı kaydedildi.
İLK AÇIKLAMA AFAD'DAN
AFAD'ın paylaştığı bilgilere göre deprem, büyüklük olarak 5.2 olarak ölçüldü. Deprem sonrası Türkiye'de herhangi bir olumsuz durum bildirilmezken, İranlı yetkililerden de can veya mal kaybına ilişkin henüz resmi bir açıklama yapılmadı.
BÖLGEDE İNCELEMELER SÜRÜYOR
Depremin ardından İran'da ilgili kurumların saha tarama çalışmalarına başladığı öğrenildi. Olası hasar ve artçı sarsıntılara ilişkin gelişmeler yakından takip edilirken, yetkililerin gün içerisinde yeni açıklamalar yapması bekleniyor.
DEPREM KUŞAĞINDAKİ İRAN
Dünyanın en aktif deprem kuşaklarından biri üzerinde bulunan İran'da, yıl içerisinde çok sayıda orta ve büyük ölçekli deprem meydana geliyor. Arap ve Avrasya levhalarının kesişim noktasında yer alan ülke, sık sık sismik hareketlilikle karşı karşıya kalırken, özellikle batı bölgelerindeki Kırmanşah eyaleti de aktif fay hatları nedeniyle deprem riski yüksek bölgeler arasında gösteriliyor.





