Alınan bilgilere göre kaza, Yozgat’ın Akdağmadeni ilçesi Sazlıdere köyü mevkisinde meydana geldi. İddiaya göre Ankara’dan Sivas’a taziye için giden yolcuları taşıyan midibüs dönüş yolunda yağmur nedeniyle kayganlaşarak şarampole devrildi.
ÇOK SAYIDA EKİP SEVK EDİLDİ
Çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine sağlık, jandarma, AFAD ve itfaiye ekipleri sevk edildi.
KAZADA 2 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ 15 KİŞİ YARALANDI
Olay yerine gelen 112 Acil Sağlık ekipleri kaza sonucu 29 kişinin bulunduğu midibüsteki yolculardan Hasan Özcan ve Duran Lalek’in hayatını kaybettiğini ve 5’i ağır 15 kişinin ise yaralandığı bilgisine ulaşıldı.
YARALILAR KENTTEKİ ÇEŞİTLİ HASTANELERE KALDIRILDI
Kazada yaralananlar sağlık ekipleri tarafından yapılan ilk müdahale sonrası kentteki çeşitli hastanelere kaldırıldı.
KAZA SONRASI YOZGAT VALİSİ MEHMET ALİ ÖZKAN’DAN AÇIKLAMA
Kaza sonrası Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan olay yerine giderek incelemede bulundu.
Özkan burada yaptığı açıklamada, "Maalesef az önce meydana gelen kazada 2 vatandaşımız olay yerinde hayatını kaybetti. 15 yaralı vatandaşımız var. Yaralılarımızın tamamını hastanelere sevk ettik, tedavileri sürüyor.
Jandarmamız, sağlık teşkilatımız, kaymakamımız, AFAD’ımız, Emniyetimiz, ilgili bütün birimlerimiz olay yerinde.
Gönül isterdi ki canlarımız yanmasın. Ama maalesef olay yerinde 2 vatandaşımız hayatını kaybetti. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına sabır, yaralılara da acil şifa diliyorum" dedi.
Kaza ile ilgili inceleme başlatıldı.