Bölgesel Amatör Lig (BAL) play-off finalinde Şanlıurfa temsilcisi Siverek Belediyespor, İzmir’de oynanan kritik karşılaşmada Yaz Sigorta Adaletgücü Spor karşısında 2-0 mağlup olarak 3. Lig şansını kaybetti.
Karşılaşma, İzmir’in Tire ilçesinde bulunan Gazi Mustafa Kemal Atatürk Stadyumu’nda oynandı ve çok sayıda taraftar tribünlerden mücadeleyi takip etti.

İLK YARIDA GOL SESİ ÇIKMADI
Final niteliği taşıyan mücadelede iki takım da temkinli bir oyun anlayışıyla sahaya çıktı. İlk yarıda hem Siverek Belediyespor hem de Adaletgücü Spor gol fırsatlarını değerlendiremedi. Devre arasına 0-0 eşitlikle girildi.

İKİNCİ YARIDA GELEN GOLLER SONUCU BELİRLEDİ
İkinci yarıya daha etkili başlayan Yaz Sigorta Adaletgücü Spor, bulduğu gollerle üstünlüğü ele geçirdi. Siverek Belediyespor’un çabaları sonuç vermezken, Adana temsilcisi skoru koruyarak mücadeleyi 2-0 kazandı. Bu sonuçla Adaletgücü Spor şampiyon olarak Nesine 3. Lig’e yükselme başarısı gösterdi.

SİVEREK BELEDİYESPOR’UN 3. LİG HAYALİ SONA ERDİ
Maçın ardından büyük üzüntü yaşayan Siverek Belediyespor, alınan mağlubiyetle 3. Lig hedefini gerçekleştiremedi.
TFF’DEN KUPA TÖRENİ
Mücadelenin ardından düzenlenen törende Yaz Sigorta Adaletgücü Spor’a kupa ve madalyaları Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) yetkilileri tarafından takdim edildi.

TFF 2. ve 3. Lig Kulüplerinden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Murat Şahin, şampiyon takımı tebrik ederek şu ifadeleri kullandı: “Bugün ortaya koyduğunuz mücadeleyle 3. Lig’e yükselmeyi hak ettiniz. Kulübünüzü, teknik ekibi ve futbolcularınızı kutluyorum. Önümüzdeki sezonda başarılar diliyorum.”
Törende ayrıca TFF Amatör İşler Kurulu Başkanı Selçuk Azeri, kurul üyeleri Murat Kandazoğlu ve Fatih Gülgönül, TFF Amatör Futbol Direktörü Zafer Şen ile TFF İzmir Bölge Temsilci Vekili Kübra Özkan da yer aldı.

SİVEREK BELEDİYE BAŞKANI BUCAK’TAN TEŞEKKÜR MESAJI
Maçın ardından açıklamalarda bulunan Siverek Belediye Başkanı Ali Murat Bucak, hem takıma hem de taraftarlara teşekkür etti.
Bucak açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Bugün istediğimiz sonucu alamamış olsak da Siverek Belediyespor’umuz bu sezon ortaya koyduğu mücadele, inanç ve şehir ruhuyla hepimizin gururu olmuştur. 3. Lig yolunda son ana kadar savaşan futbolcularımıza, teknik heyetimize ve yönetimimize teşekkür ediyorum.”
Taraftarlara da özel bir parantez açan Bucak, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu şehir, formasını terleteni de armasına sahip çıkanı da unutmaz. Sezon boyunca takımımızı yalnız bırakmayan cefakâr taraftarımıza ayrıca teşekkür ediyorum. Sizler sadece tribünde destek vermediniz, Siverek’in yüreğini sahaya taşıdınız.”
Bucak, İzmir’de oynanan karşılaşmada tribünlerde yer alan Sivereklilere de teşekkür ederek: “İzmir Tire’de takımımızı yalnız bırakmayan Ege Siverekliler Dernek Federasyonu Başkanı Hamza Kürkçü’ye, Didim Urfalılar Federasyonu Başkanı Murat Özcan’a, İzmir Şanlıurfa Dernek Federasyonu Başkanı Ferit Mızraklı’ya ve tüm hemşehrilerimize gönülden teşekkür ediyorum.” dedi.
Karşılaşmanın ardından Yaz Sigorta Adaletgücü Spor büyük sevinç yaşarken, Siverek Belediyespor ise sezonu hayal kırıklığıyla tamamladı.




