İçişleri Başkanlığı sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Şile Belediye Başkanı Özgür Kabadayı’nın görevinden uzaklaştığını duyurdu.

Şile Belediye Başkanı Özgür Kabadayı

ÖZGÜR KABADAYI GÖREVİNDEN UZAKLAŞTIRILDI

Bakanlık yapmış olduğu paylaşımda Şile Belediye Başkanının görevden uzaklaştırılmasına dair basın açıklamasında yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

Şile Belediye Başkanı Özgür Kabadayı hakkında "Suç İşlemek Amacıyla Kurulan Örgüte Üye Olma ve Rüşvet Almak" suçlarından soruşturma yürütüldüğü, bu soruşturma kapsamında İstanbul Anadolu 3. Sulh Ceza Hakimliğinin 14.07.2025 tarih ve 2025/824 sorgu sayılı kararı ile tutuklanması üzerine, Anayasanın 127'nci maddesi ile 5393 sayılı Belediye Kanunu'nun 47'nci maddesi gereğince geçici bir tedbir olarak İçişleri Bakanlığı'nca görevden uzaklaştırılmıştır” dedi.

Özgür Kabadayi Görevi̇nden Uzaklaştirildi

Kaynak: İçişleri Bakanlığı