URFANATİK-Hava sıcaklıklarının giderek artması ile birlikte Şanlıurfalı vatandaşlar buz alımına yöneldi. Özellikle Haziran ayının sonlarına doğru sıcaklıkların iyice yükselmesiyle birlikte Şanlıurfa'da buz satışlarında artış yaşandı

Kente genellikle soğuk içeceklerde tercih edilen buz ayrıca palızada, buzlaş ( karlamaç) ve konukevlerinde de tercih ediliyor.

B U Z

Buz satışı yapan Ataşlar buz fiyatlarının 40 ve 50 TL den satıldığını kırsallara da buz götürdüklerini ve fiyatların kalıbına göre değiştiğini belirtti.

Urfanatik.com olarak buz satışı yapan Mehmet Şükrü Ataşlar’a mikrofonumuzu uzattık. Mikrofonumuza konuşan Şükrü Ataşlar işlerinin iyi olduğunu dile getirdi.

Buz Satışı

“HER TARAFA BUZ SİPARİŞİMİZ VAR”

Şanlıurfa’da buz satışı yapan Mehmet Şükrü Ataşlar şu ifadelere kullandı, “Buz satışlarımızı sürdürüyoruz. Somunculara, palızacılara, konaklara kısacası birçok yere buz veriyoruz. Buz fiyatlarımız değişkenlik gösteriyor. 40 TL’ye verdiğimiz de oluyor, 50 TL’ye, 70 TL’ye verdiğimiz de oluyor. Bu fiyat aralığında devam ediyoruz.

Dükkâna gelip buz alan müşterilerimiz de var. Her tarafa ulaşıyoruz, satışlarımızdan memnunuz, bir sıkıntımız yok. Verdiğimiz yerlerdeki müşterilerimiz gayet anlayışlı, düzgün insanlar. Buzumuzu burada yükleyip götürüyoruz, dolaplarına yerleştiriyoruz, paramızı alıp çıkıyoruz.

Karaköprü, Bahçelievler, Yenişehir, TOKİ gibi mahallelere düzenli olarak buz götürüyoruz. Her bölgeden sipariş alıyoruz.” dedi.

Mehmet Şükrü

“HER TARAFTAN GELİP BUZ ALIYORLAR”

Mehmet Şükrü Ataşlar konuşmasının devamında ise şu sözlere yer verdi, “Sabah saat 06.30’da dükkânı açıyoruz. Akşam saat 22.00’ye kadar çalışıyoruz. Sabah geldiğimizde ilk iş olarak makineleri doldurup çalıştırıyoruz, ardından servislere başlıyoruz. Akşam 10’a kadar bu servisler sürüyor.

Makineleri sürekli kontrol edip düzenliyoruz. Satışlarımız gayet güzel, düzgün ilerliyor. Kırsal bölgelerden gelen müşterilerimiz de var. Suruç’tan, Akçakale’den, Bozova’dan, Akziyaret civarından gelip buz alanlar oluyor. Buralara da daha önce buz götürdüğümüz oldu.

Siverek’e de siparişlerimiz oluyor. Uzak bölgelere götürdüğümüzde haliyle fiyat da değişiyor. Burada buzu 40 TL’ye verirken, Siverek gibi uzak yerlere 50-60 TL’ye verebiliyoruz. Ancak müşteri çok buz isterse, aynı fiyattan da verebiliyoruz.” sözlerini kullandı.

Şanlıurfada Buz Sezonu Açıldı

Kaynak: HALİME ÇİFTÇİ