2026-2027 sezon hazırlıklarına başlayan Şanlıurfaspor’un 2. Lig’deki rakibi 24Erzincanspor, yeni sezon öncesi logoyu değiştirme kararı aldı.
Karar kapsamında Erzincan ekibi, 100 bin TL’lik ödüllü logo yarışması başlattı. Ülke genelinde bin 700 tasarımın yapıldığı yarışmada değerlendirme tamamlandı.
Bin 700 tasarım, Erzincanspor yönetimi tarafından değerlendirilerek karara bağlandı. Yapılan inceleme ve değerlendirmeler soncunda birincilik ödülüne layık görülen herhangi bir tasarım bulunmadığını duyurdu.
“YARIŞMADA KAZANAN LOGO BELİRLENMEMİŞTİR”
Kulüpten yapılan açıklamada, yarışmaya katılan çalışmaların detaylı şekilde incelendiği belirtilerek şu ifadelere yer verildi, “Yapılan titiz değerlendirme sonucunda, yarışmaya katılan çalışmalar arasında Erzincanspor Kulübü’nün gelecek vizyonunu, kurumsal kimliğini ve uzun vadeli kullanım ihtiyaçlarını bütüncül biçimde karşılayan bir tasarımın birincilik ödülüne değer görülmemesine karar verilmiştir. Bu nedenle yarışmada kazanan logo belirlenmemiştir.”

“HASSAS DAVRANILDI”
Açıklamada ayrıca alınan kararın tasarımcıların emeklerini değersizleştirmek amacı taşımadığı vurgulanırken, kulübün köklü yapısına ve taraftar kültürüne uygun en doğru logoya ulaşılması konusunda hassas davranıldığı ifade edildi.
HEDEF GÜÇLÜ BİR GÖRSEL KİMLİK OLUŞTURMAK
Kulüp yönetimi, kurumsal kimlik ve logo tasarımı sürecinin daha kapsamlı bir değerlendirme anlayışıyla sürdürüleceğini belirterek, Erzincanspor’u en iyi şekilde temsil edecek güçlü bir görsel kimlik oluşturmayı hedeflediklerini kaydetti.






