Kocaelispor, Trendyol 1. Lig'in 38. ve son haftasında evinde Ankara Keçiörengücü’nü 4-1 mağlup ederek Süper Lig’e yükseldi. Müsabakanın ardından, teknik direktör İsmet Taşdemir, kulüpten ayrıldığını duyurdu.

Bir dönem Şanlıurfaspor’da da teknik direktörlük yapan Taşdemir, Kocaelispor’daki görev süresi boyunca büyük bir başarıya imza atarak, takımı Süper Lig’e taşıdı.

Şanliurfaspor'dan Sonra Kocaeli̇spor’dan Da Ayrildi (2)

Şampiyonluk maçının ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Taşdemir, sezon boyunca yaşadıkları zorluklara rağmen sonunda mutlu sona ulaştıklarını söyledi. "Zor bir sezonu mutlu bir şekilde geride bıraktık. Kocaelispor camiasının bu başarısında pay sahibi olduysak ne mutlu bize," diyen deneyimli teknik adam, bu sürecin kolay olmadığını ancak takımıyla birlikte büyük bir karakter ortaya koyduklarını belirtti.

Ismet Taşdemir

Taşdemir, takımın Süper Lig’deki yerini almasının kendisini gururlandırdığını ifade etti. "Kocaelispor'un Süper Lig'de olmasına bir nebze de olsa katkı sağladıysam çok mutluyum. Bu kent Süper Lig’i hak ediyor ve bunun bir parçası olmak benim için büyük bir onur," dedi.

Şanliurfaspor'dan Sonra Kocaeli̇spor’dan Da Ayrildi (4)

Vedalaşırken duygusal anlar yaşayan İsmet Taşdemir, kulüpten ayrıldığını ve bu süreçte kendisine destek verenlere teşekkür ettiğini söyledi. "Bugün son görevimdi. Kupayı aldıktan sonra herkese veda edeceğim. Bizi destekleyen ve eleştiren herkese teşekkür ediyorum. Futbolun içinde her şey var. Kocaelispor’a çok güzel 5 ay geçirdim. Hem oyuncularımızla hem de taraftarlarımızla." diyerek veda etti.

Taşdemir, kulübün geleceğiyle ilgili olarak da dileklerini dile getirerek, "Kocaelispor’un yeri Süper Lig’dir. Tek dileğim, burada profesyonelce işler yapılıp, daha büyük başarılara imza atılmasıdır," dedi.

Editör: İbrahim Çakmak