2026-2027 sezonu öncesi Türkiye Futbol Federasyonu 2. Lig Beyaz Grup’ta mücadele edecek olan Şanlıurfaspor Kulübü, 31 Mayıs 2026 tarihinde seçimli olağanüstü genel kurula gitme kararı aldı.
BAŞKANLIK YARIŞINI HASAN AVCI KAZANDI
Mustafa Kemal Saraçoğlu ile Hasan Avcı’nın başkanlık için yarıştığı seçimde 238 delege oy kullandı. Oy sonrası yapılan sayımda Saraçoğlu 117, Avcı ise 119 oy aldı. Bu sonuçlarla Şanlıurfaspor Kulübü’nün yeni Başkanı Hasan Avcı oldu.
SARAÇOĞLU SEÇİM SÜRECİNİ MAHKEMEYE TAŞIDI
Seçimin ardından usulsüzlük yapıldığını iddia eden önceki dönem Kulüp Başkanı Mustafa Kemal Saraçoğlu, durumu mahkemeye taşıdı.
Mahkeme yaptığı incelemede herhangi bir usulsüzlüğün olmadığını belirledi. Saraçoğlu, duruma bir kez daha itiraz etti. Mahkemenin kararını 18 Haziran 2026 tarihinde açıklayacağı ifade edildi.
MAHKEME TALEBİ BİR KEZ DAHA REDDETTİ
Açıklanan kararı Şanlıurfaspor Kulübü Başkan Yardımcısı Mehmet Uğur Korkmaz duyurdu.
Korkmaz açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
“31 Mayıs’ta delegelerimizin iradesiyle gerçekleşen Olağanüstü Genel Kurulumuza ilişkin açılan davada, kayyım atanması ve genel kurulun iptaline yönelik ihtiyati tedbir talebi yapılan duruşmalı inceleme neticesinde mahkeme tarafından bir kez daha reddedilmiştir.”





