Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu’nun görevden alınmasının ardından, Ağrı İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Kökrek, Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürü olarak atandı. Atamanın ardından Ağrı’da Kökrek için veda programı gerçekleştirildi.

VEDA PROGRAMINA EĞİTİM CAMİASI KATILDI
Burçin Uysal Öğretmenevi’nde düzenlenen programa İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Kökrek ve eşi Nurcan Güler Kökrek, Eğitim Müfettişleri Başkanı İbrahim Gökalp, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Edip Erdoğan, ilçe milli eğitim müdürleri ile şube müdürleri katıldı.
Programda katılımcılarla bir araya gelen Kökrek, görev süresi boyunca eğitim camiasıyla birlikte yürütülen çalışmalara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

“BU ŞEHİRDE GEÇİRDİĞİM HER GÜN BENİM İÇİN ÇOK ANLAMLIYDI”
Ağrı’da görev yapmanın kendisi için büyük bir onur olduğunu belirten Hasan Kökrek, kentten güzel dostluklar ve hatıralarla ayrıldığını ifade etti.
Kökrek, şunları söyledi: “Bu şehirde geçirdiğim her gün benim için çok anlamlıydı. Hep birlikte çocuklarımızın daha iyi şartlarda eğitim alabilmesi için samimiyetle çalıştık. Her birinizin gayreti, fedakârlığı ve emeği bu hizmetlerin temelini oluşturdu.”
“HAKKINIZI HELAL EDİN”
Görev yaptığı süre boyunca kendisine destek olan çalışma arkadaşlarına teşekkür eden Kökrek, helallik isteyerek şu ifadeleri kullandı: “Ağrı’nın eğitimine hizmet etme fırsatı bulduğum için Rabbime hamd ediyorum. Sizlerle kurduğumuz gönül bağını, paylaştığımız sevinçleri ve birlikte omuz omuza verdiğimiz mücadeleyi daima hatırlayacağım. Eğer bilmeden, istemeden bir kırgınlığa sebep olduysam hakkınızı helal edin. Benim sizlere hakkım sonuna kadar helaldir.”
“KAPIM VE GÖNLÜM HER ZAMAN AÇIK”
Yeni görev yeri olan Şanlıurfa’da da Ağrı’yı ve eğitim camiasını güzel duygularla anacağını belirten Kökrek, konuşmasını şu sözlerle tamamladı: “Yeni görev yerimde de Ağrı’yı ve burada görev yapan eğitim camiasını her zaman güzel duygularla anacağım. Kapım ve gönlüm sizlere her zaman açık olacak. Rabbim birlik ve beraberliğimizi daim eylesin, yolunuzu ve bahtınızı açık kılsın.”

Programın sonunda il yöneticileri tarafından Hasan Kökrek’e çeşitli hediyeler takdim edildi. Veda programı, hatıra fotoğrafı çekilmesinin ardından sona erdi.







