Kurban Bayramı, bu yıl 6-9 Haziran tarihleri arasında idrak edilecek. Bayrama sayılı günler kala kurban satış ve kesim yerleri belli olmaya başladı.
Her yıl Haliliye ilçesine bağlı Yeşildirek Mahallesi eski karayolları yanında bulunan boş alanda kurban satışı yapılırdı.
GAP Muhtarlar Dernek Başkanı Ali Demir, Kurban Bayramı öncesi yaptığı görüşmeler sonucunda, kurban satışının Yeşildirek Mahallesi’nde yasaklandığını duyurdu.
Yeni kurban satış yeri olarak ise Zeytindalı Eğitim Kampüsü yanı, Bilim Merkezi karşısı belirlendi.
Uzun yıllardır bölgede yaşayan vatandaşların uzun süredir dile getirdiği şikayetler neticesinde alınan karar vatandaşlar tarafından büyük takdir topladı.
Urfanatik mikrofonlarına konuşan Ali Demir, alınan kararın hem kurban satıcıları hem de mahalle sakinleri için olumlu bir adım olduğunu ifade etti.
“YILLARDIR SÜREN SORUN”
Yıllardır kurban satışının Yeşildirek Mahallesi’nde yapıldığını ifade eden GAP Muhtarlar Dernek Başkanı Ali Demir, “Yeşildirek Mahallesi’nde 35 yıl mahalle muhtarlığı yaptım. Yıllardır bizim mahallede bulunan eski karayollarının yanındaki boş alanda hayvan pazarı kurulurdu. Daha önce maliye, binalar, evler çok yoktu her geçen yıl nüfusun ve konut sayılarının artmasıyla vatandaşlarımız artık rahatsız olmaya başladı” dedi.
“YEŞİLDİREK MAHALLESİNDE KURBAN SATIŞI YASAKLANDI”
Yapılan görüşmeler sonucunda bu yıl itibariyle Yeşildirek Mahallesi’nde kurban satışının yasaklandığını söyleyen Demir, “Mahalle sakinleri şikkayetlerini bana illetiler. Bende Belediye Başkanımız ile görüştüm ve kurban satışı yapılan alanın mahalleye zarar verdiğini ifade ettik. Başkanımızda ilgili müdürlüğe talimat verdi ve satış yasaklandı. Yeni kurban satışı yeri Zeytindalı Eğitim Kampüsü yanı Bilim Merkezi karşısı olarak belirlendi” ifadelerini kullandı.
“YENİ SATIŞ YERİ HAYIRLI OLSUN”
Çalışmalardan dolayı başta Belediye Başkanı Mehmet Canpolat ve ilgili birimlerine teşekkür eden Başkan Demir, “Yeni kurban satışı yerinde hem hayvan satıcıları mağdur olmayacak hem de mahalle sakinleri mağdur olmayacak. Bundan dolayı hem belediye başkanım hem de ilgili müdürlüklerine mahalleli adına teşekkür ederim” diye konuştu.
“ŞEHRİN ORTASINDA KURBAN SATIŞI KABUL EDİLEMEZ”
Şehrin ortasında kurban satışının olmasının yanlış olduğunu belirten Demir, “Kurban satış yeri belediyenin belirlemiş olduğu yerlerde var bugün şehrin ortasına satış yeri kurulsa kimse kabul etmez. Çünkü bir taraf E5 karayolu, bir taraf maliye, bir taraf ise binalar var bun rağmen ortada kalan küçücük bir yere kurban satışı yapılması çok yanlıştı” dedi.
“KURBAN SATIŞI YAPANLAR ENGELLENECEK”
Son olarak Yeşildirek Mahallesi’nde kurban satışı yapacak olanların zabıta ekiplerince engelleneceğini söyleyen Ali Demir, “Karar sonrası bu alanda kurban satışı yapan zabıta ekiplerince engellenecek ve belirlenen hayvan satış noktasına yönlendirilecek. Satış yerleri Zeytindalı Eğitim Kampüsü yanı Bilim Merkezi karşısında olacak fakat kesim yeri de orada olup olmayacağı henüz belli değil” dedi.