272 BİN NÜFUSLU İLÇE DİKKAT ÇEKİYOR
Yaklaşık 272 bin nüfusa sahip olan Siverek, uzun yıllardır il olma hayalini sürdürüyor. Gerek nüfus büyüklüğü gerekse coğrafi ve ekonomik potansiyeliyle birçok il olma kriterini karşılayan ilçe, son gelişmelerin ardından tekrar ülke gündemine oturdu.
ERDOĞAN’DAN YEREL YÖNETİMLERDE KAPSAMLI DEĞİŞİKLİK SİNYALİ
Cumhurbaşkanı Erdoğan, grup toplantısında yaptığı konuşmada, büyükşehir, ilçe ve şehir belediyeleri ile il özel idare sisteminde kapsamlı değişiklikler öngören bir düzenleme üzerinde çalıştıklarını duyurdu. Erdoğan, belediyelere yönelik bazı yetki sınırlamaları ve sıkı denetimlerin getirileceğini açıkladı.
Yeni iskan nedeniyle oluşan ve nüfusu 5 binin üzerinde olan yerleşim yerlerinde belediye kurulabilecek.
Nüfusu 2 binin altına düşen belediyeler ise köye dönüştürülecek.
Belediye kurulmasına ilişkin dosyalar, valinin görüşüyle birlikte Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na sunulacak.
AK PARTİ’DEN 35 MADDELİK YENİ KANUN TEKLİFİ
Bu kapsamda AK Parti, yerel yönetimlerde köklü değişiklikler öngören, aralarında Siverek gibi ilçelerin de umutla beklediği düzenlemelerin yer aldığı 35 maddelik “Bazı Kanunlar ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi”ni TBMM Başkanlığı’na sundu.
Siverek’in il olma hayalini doğrudan etkileyecek düzelmede ilçede sevinçle karşılandı.