Örgütün Türkiye genelinde sıfırdan yapılanmak için harekete geçtiği, yapılan toplantıların Balkan ülkelerindeki örgüt evlerinde "mentör" adını verdikleri öğrenci sorumluları tarafından "vifak" adı altında gerçekleştirdiği öğrenildi.

Şanlıurfa’nın Da Aralarında Bulunduğu 47 İlde Eş Zamanlı Fetö Operasyonu-2

BİR YILLIK TAKİBİN EŞ ZAMANLI OPERASYONLAR GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Gaziantep merkezli 47 ilde bir yıl süren teknik ve fiziki takibin ardından silahlı terör örgütü FETÖ'nün yeniden yapılanmasına yönelik eş zamanlı operasyonlar gerçekleştirildi . 

Şanlıurfa’nın Da Aralarında Bulunduğu 47 İlde Eş Zamanlı Fetö Operasyonu (2)-1

229 ŞÜPHELİ GÖZALTINA ALINDI

Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı, Emniyet Genel Müdürlüğü TEM Daire Başkanlığı ve İstihbarat Başkanlığı, Gaziantep İl Emniyet Müdürlüğü, Gaziantep Vergi Denetim Başkanlığı ve ilgili İl Emniyet Müdürlükleri TEM Şube Müdürlüklerince yapılan operasyonlar sonucunda; örgüte eleman ve finans sağlayan aralarında iş adamlarının da olduğu 229 şüpheli gözaltına alındı.

Şanlıurfa’nın Da Aralarında Bulunduğu 47 İlde Eş Zamanlı Fetö Operasyonu (3)

ŞÜPHELİLERİN İFADELERİ ALINDI

Yakalanan şüphelilerden 13'ü etkin pişmanlıktan yararlanırken, 27 kişi örgüt yapılanmasına yönelik ifade verdi. Operasyonla örgütün Gaziantep, Kahramanmaraş, Kilis, Şanlıurfa ve Adıyaman yeniden yapılanması da deşifre edildi.

A W451998 01

Kaynak: İhlas Haber ajansı