Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler (KOBİ) için önemli bir destek fırsatı daha hayata geçti. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, KOSGEB Kapasite Geliştirme Destek Programı kapsamında ikinci başvuru döneminin başladığını belirtti.
Bakan Kacır açıklamasında, “20 milyon lira üst limitli, 36 ay vadeli finansman için 20 puanlık faiz/kâr payı desteği sağlıyoruz” dedi.
İLK DÖNEMDE 877 PROJE DESTEKLENDİ
Programın yılın ilk başvuru döneminde büyük ilgi gördüğünü ifade eden Kacır, “Bu yılın ilk başvuru döneminde 19,4 milyar TL yatırım tutarıyla, 877 işletmenin projesi desteklendi” bilgisini paylaştı.
“TÜRKİYE İÇİN KOBİ’LERİMİZİN YANINDAYIZ”
Bakan Kacır, açıklamasında ayrıca şu ifadelere yer verdi: “Hedefimiz; işletmelerimizin dijitalleşmeden verimliliğe, ihracattan sürdürülebilirliğe her alanda güçlenmesini sağlamak ve rekabetçiliğini artırmak. Daha güçlü, daha üretken Türkiye için KOBİ’lerimizin yanındayız.”
BAŞVURULAR 30 HAZİRAN’A KADAR SÜRECEK
Yeni dönemde destekten faydalanmak isteyen işletmeler için başvurular 2 Mayıs 2025 itibarıyla başladı. Son başvuru tarihi ise 30 Haziran 2025. Başvuru süreci ve detaylara www.kosgeb.gov.tr adresinden ulaşılabiliyor.