CHP’de yeni parti siyaset gündemindeki yerini korurken, devlet yardımı tartışmaları da devam ediyor. Özgür Özel’in kuracağı yeni partiye çok sayıda milletvekilinin katılacağı iddialarının ardından, partinin Hazine yardımından yararlanamayacağı yönündeki haberler gündeme geldi. Bu tartışmalar sürerken Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla dikkat çeken mesajlar verdi.

“BİZİM EN BÜYÜK HAZİNEMİZ MİLLETTİR”

Mahmut Tanal, paylaşımında devlet yardımı ve siyasi imkânlardan ziyade millet desteğinin önemine vurgu yaptı. Tanal açıklamasında, Hazine yardımı, binalar, makamlar ve diğer imkanların kendileri için öncelikli olmadığını belirterek, en büyük güçlerinin millet olduğunu ifade etti. Yeni parti açıklamaları siyaset kulislerinde yakından takip edilirken, Mahmut Tanal’ın paylaşımı da kamuoyunda geniş yankı uyandırdı.

Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal Hakkında Dikkat Çeken Gelişme (1)

“BİZİM EN BÜYÜK HAZİNEMİZ MİLLETTİR”

Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;

“Hazine sizin olsun… Devlet yardımı sizin olsun… Paralar sizin olsun… Binalar sizin olsun… Makamlar, araçlar, imkânlar sizin olsun… Bizim en büyük hazinemiz millettir. Çünkü hiçbir devlet yardımı, milletin gönlündeki yerden daha büyük değildir. Hiçbir bütçe, milletin duasından daha kıymetli değildir. Hiçbir makam, milletin iradesinden daha güçlü değildir. Biz, hazineye değil; emeklinin duasına, çiftçinin alın terine, işçinin emeğine, esnafın güvenine ve gençlerin umuduna talibiz. Parayla teşkilat kurulabilir; ama güven satın alınamaz. Binalarla parti açılabilir; ama milletin gönlü fethedilmeden iktidar olunamaz. Çünkü son sözü her zaman hazine değil, millet söyler.”

Muhabir: Musa Orak