Türkiye genelinde başlayan tüketim boykotu tartışmaları sürerken, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Eyyüpoğlu yaptığı açıklamayla dikkatleri üzerine çekti. Eyyüpoğlu, toplumun ayrışmaya değil, birlik olmaya ihtiyacı olduğunu vurgulayarak, vatandaşları ekonomik dayanışma içinde hareket etmeye çağırdı.

“DAYANIŞMA RUHU İÇİNDE HAREKET ETMELİYİZ”

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada boykotu desteklediğini duyururken, AK Parti cephesinden bu duruma tepki geldi.

Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Eyyüpoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, ekonomik mücadelenin boykotlarla değil, dayanışmayla kazanılacağını belirtti. Açıklamasında, “Boykot değil, birlik zamanı! Alışverişlerimizi inatla değil, bilinçle yapıyor; dayanışma ruhuyla hareket ederek yerli ve milli üreticilerimize destek oluyoruz. Kendi değerlerimize sahip çıkıyor, yerli ve milli markalarımızın yanında duruyoruz” ifadelerine yer verdi.

Ibrahim Eyyüpoğlu Boykot

Eyyüpoğlu, boykot gibi eylemlerin özellikle yerli ve milli işletmelere zarar verebileceğini belirterek, bu tür çağrıların toplumu kutuplaştırmaktan başka bir işe yaramayacağını vurguladı.

Özellikle yerli üretim yapan firmalara destek olunması gerektiğini belirten Eyyüpoğlu, ekonomik kalkınmanın ancak ortak bir dayanışma ruhuyla sağlanabileceğini ifade etti.

Bazı esnaflar ve sanayiciler, boykotun kısa vadede işletmelere zarar verebileceğini, uzun vadede ise istihdam kaybına yol açabileceğini belirtti.

Eyyüpoğlu Boykot

Kaynak: Haber Merkezi